x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tânăr ce se dădea femeie pe rețele de socializare a înșelat nouă bărbați. Prejudiciu: 42.000 euro

Un tânăr ce se dădea femeie pe rețele de socializare a înșelat nouă bărbați. Prejudiciu: 42.000 euro

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   15:15
Un tânăr ce se dădea femeie pe rețele de socializare a înșelat nouă bărbați. Prejudiciu: 42.000 euro

Un tânăr de 29 de ani a fost reținut de polițiști. Acesta se dădea femeie pe rețelele de socializare și a reușit să înșele nouă bărbați, cărora le-a provocat un prejudiciu de peste 42.000 de euro.

Potrivit Poliției Capitalei, joi, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au făcut o percheziție domiciliară în județul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În fapt, în 15 noiembrie 2023, polițiști au fost sesizați, prin plângere, de către un bărbat de 48 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 2019 - septembrie 2023, persoane necunoscute, prin intermediul unor rețele de socializare online, l-ar fi indus în eroare, prin aceea că, folosindu-se de o identitate feminină falsă, i-ar fi câștigat încrederea și pe fondul unor presupuse relații, i-ar fi solicitat mai multe sume de bani, provocându-i un prejudiciu în valoare totală de peste 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, în urma probatoriului administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2023, bănuitul, folosind același mod infracțional de operare, ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, să remită diverse sume de bani.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Tânărul a fost dus joi la sediul subunității de poliție în vederea audierii. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentat în fața magistraților cu propunere legală.

De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inselaciune retele socializare