x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tănasă (AUR): Există intenţia de interzicere în plen a deputaţilor nevaccinaţi

Tănasă (AUR): Există intenţia de interzicere în plen a deputaţilor nevaccinaţi

09 Noi 2021   •   12:23
Tănasă (AUR): Există intenţia de interzicere în plen a deputaţilor nevaccinaţi

Dan Tănasă, deputat AUR,  a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputatilor că ar exista un consens între reprezentanţii PNL, PSD şi USR pentru adoptarea unei hotărâri în Birourile permanente reunite care vizează interzicerea accesului în Parlament a deputaţilor nevaccinaţi şi a făcut un apel să se renunţe la acest demers, spunand că toate mandatele parlamentarilorilor sunt egale.

"Înţeleg că există un consens între colegii de la PNL, PSD şi USR pentru a adopta o hotărâre de Birouri reunite permanente pentru a interzice intrarea în plen a deputaţilor care nu sunt vaccinaţi. Consider că o astfel de hotărâre a Birourilor permanente ar fi un act în mod evident cu caracter nazist. Nu puteţi, nu aţi înţeles că deputaţii nu au contract de muncă cu Camera Deputaţilor şi că Birourile permanente nu pot să adopte orice hotărâre le trece prin cap membrilor, că mâine o să ziceţi că se adoptă o hotărâre a BPR prin care grupul AUR se desfiinţează şi toţi sunt trimişi acasă", a spus Tănasă.

În opinia lui, argumentul că deputaţii îşi pot exercita mandatele cu ajutorul tabletelor "izvorăşte din mintea unui om tulburat".

"Toate mandatele noastre sunt egale. Fac un apel la raţiune, eu zic să ne calmăm şi să nu împingem demenţa asta într-o zonă în care mai târziu vă va fi ruşine. O hotărâre de Birou permanent prin care interziceţi accesul în plen şi în clădirea Parlamentului a deputaţilor care nu sunt vaccinaţi va fi o hotărâre nazistă şi fac un apel la voi să vă calmaţi şi să înţelegeţi că toate mandatele noastre sunt egale, nu sunt unii mai egali decât alţii şi vă rog eu frumos să înţelegem că Birourile permanente reunite pot adopta anumite hotărâri, dar nu pot adopta orice hotărâre le trece prin cap membrilor Birourilor permanente reunite", a adăugat deputatul AUR.

Sorin Grindeanu, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor,a replicat că este membru al Biroului permanent, dar nu a auzit de această intenţie. 

×
Subiecte în articol: dan tanasa