x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tánczos Barna vrea să interzică centralele termice proprii în apartamentele nou construite

Tánczos Barna vrea să interzică centralele termice proprii în apartamentele nou construite

19 Noi 2021   •   16:04
Tánczos Barna vrea să interzică centralele termice proprii în apartamentele nou construite

Ministerul Mediului vrea să impună interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc în prezent. Ministrul Tánczos Barna spune că locuințele noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor.

„Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată”, scrie pe Facebook Tánczos Barna.

Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată.

„Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, conchide ministrul Mediului

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tanczos barna