x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tapi ispasitori in scandalul TVA

Tapi ispasitori in scandalul TVA

10 Feb 2005   •   00:00

Politia doljeana continua sa-si dea cu stangu-n dreptu’ in ceea ce priveste rambursarile record de TVA, de peste 2.000 de miliarde de lei, incasate de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, de catre diversi oameni de afaceri. Astfel, cei care au incasat TVA de sute de miliarde de lei se plimba, in continuare, nestingheriti, in libertate.

CRISTIAN VASILCOIU

"OCUPAT". Comisarul-sef Ilie Vilau este mai tot timpul "in oras cu treaba"
URMARIT GENERAL. Intre timp, Politia economico-financiara doljeana, condusa de comisarul-sef Ilie Vilau (apropiat al arestatului Genica Boerica), a mai gasit cativa tapi ispasitori. Printre ei Ile Pascalau, nume ce aduce aminte de demascarea "plimbarilor nocturne" ale unor procurori craioveni, surprinsi, acum cativa ani, de camerele de luat vederi, in timp ce se aflau in compania unor stripteuse. Pascalau a fost dat, zilele trecute, in urmarire generala, pentru ca ar fi incasat, in mod ilegal, TVA de 3,7 miliarde de lei. Suma destul de insemnata, dar mica in comparatie cu sutele de miliarde incasate de alti controversati oameni de afaceri craioveni. Culmea, Ile Pascalau era deja dat in urmarire generala, chipurile pentru coruptie sexuala si proxenetism. Cele din urma acuze au fost dobandite dupa ce Ile Pascalau a dezvaluit "obiceiurile" unor procurori craioveni care-i vizitau, frecvent, barul de streptease.

RETINUTI. Politistii din subordinea comisarului-sef Ilie Vilau si a chestorului Constantin Codita (seful IPJ Dolj, amic al lui Genica Boerica) au retinut in acest caz doua persoane: un om de afaceri din Sibiu, Dan Vulcanu, colaborator al lui Ile Pascalau, si o angajata a DGFP Dolj, Georgeta Saftulescu, persoana care a aprobat restituirea de TVA de 3,7 miliarde de lei. Toate acestea in timp ce fostele conduceri ale Finantelor doljene, sub obladuirea carora din visteria statului s-au "evaporat" mii de miliarde de lei, isi vad de treburile cotidiene.

Seful Politiei economico-financiare, comisarul-sef Ilie Vilau, ofiterul care ar fi trebuit sa vegheze ca visteria statului sa nu fie golita "peste noapte" si care ar trebui, acum, sa ia masuri impotriva marilor devalizatori este, de negasit.

×
Subiecte în articol: observator