x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg internaţional de licee şi tabere de limbi străine

Târg internaţional de licee şi tabere de limbi străine

de Diana Scarlat    |    05 Dec 2012   •   21:44
Târg internaţional de licee şi tabere de limbi străine

Părinţii interesaţi de o cât mai bună educaţie a copiilor lor pot participa la Târgul Internaţional “World Education”, pentru a fi consiliaţi gratuit în privinţa alegerii unui liceu foarte bun sau a unei tabere internaţionale de limbi străine.

Vineri şi sâmbătă, 7-8 decembrie, vor fi prezentate, la Bucureşti, noi scheme financiare şi oportunităţi de studiu în străinătate, oportunităţi de a obţine burse de studiu şi de a economisi sume importante pentru studiile universitare. După cele două zile de prezentare de la hotelul Hilton, din Capitală, târgul se va muta la hotelul Timişoara, din “capitala” Banatului, pe 10 decembrie. De asemenea, cei care vor să-şi ajute copiii să înveţe cât mai repede şi cât mai bine o limbă străină, pot fi informaţi în legătură cu cele mai bune tabere de iarnă şi de vară pentru studiul limbilor străine, ale căror preţuri variază între 1.200 şi 2.700 de lire sterline, oferind condiţii excelente de recreere, de studiu şi de socializare. Taberele de limbi străine reprezintă cel mai popular produs educaţional care permite îmbunătăşirea rezultatelor academice ale copiilor, preferat atât de elevii care îşi doresc să-şi continue studiile în străinătate, cât şi de cei care doresc să rămână în România. Cursurile sunt ţinute în campusurile şcolilor şi colegiilor de elită şi permit elevilor să experimenteze atmosfera şi condiţiile de studiu occidentale şi să decidă dacă doresc să-şi continue studiile în străinătate. În cadrul târgului “World Education” va fi lansat şi noul catalog pentru tabere de limbi străine 2013, ce cuprinde peste 300 de propuneri şi noi oportunităţi de pregătire academică pentru aplicarea la studii în străinătate.

Experţii occidentali de la şcolile şi colegiile de elită din Europa vor oferi, în cadrul târgului, noi scheme de finanţare şi oportunităţi de a studia în străinătate. Invitaţii evenimentului vor prezenta noile programe de studiu, în conformitate cu noua strategie a UE pentru regândirea sistemului educaţional, adoptată pe 20 noiembrie 2012, pentru calitatea, disponibilitatea şi flexibilitatea finanţării educaţiei pe timp de criză. Scopul acestei strategii este acela de a permite unui număr cât mai mare de elevi români să profite de cele mai bune sisteme de învăţământ Europene, pentru a îndeplini criteriile academice pentru învăţământul secundar de elită,având un nivel foarte bun de cunoaştere a limbilor străine.

Vizitatorii vor primi informaţii cu privire la diversele oportunităţi de finanţare şi despre programele educaţionale disponibile, precum British A-Levels şi International Baccalaureate, care deschid uşile spre cele mai râvnite programe de studiu şi universităşi din străinătate.
Bursele de studiu pentru şcolile şi colegiile din străinătate pentru perioada 2013-2014 vor oferi oportunitatea familiilor să economisească între 2.700 şi 11.000 de lire sterline pe an.

Bursele de studiu se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. Reducerea de pana la 30% din taxele de studiu, ce poate fi obţinută de elevii din România, vizează unele dintre cele mai renumite colegii precum:  DLD College din Marea Britanie, cu sedii în centrul Londrei şi Cambridge, Kings College şi Chase Academy.

Ca o facilitate financiară suplimentară şi o motivaşie pentru înscrieri din timp, locurile fiind limitate, doar vizitatorii târgului World Education vor beneficia de o reducere 5% pentru tabăra aleasă.
Proiectul World Education este singurul de acest gen din România, care oferă consultanşă gratuită pentru studii în străinătate şi care acoperă o gamă completă de produse educaţionale în funcţie de vârsta aplicanşilor, de preferinşele şi posibilităşile acestora. Proiectul are peste ca parteneri peste 200 de instituţii de învăţământ din întreaga lume.

Românii excelează la limbi străine, dar sunt printre ultimii ca abilităţi
În conformitate cu datele Raportului de Monitorizare al Comisiei Europene, care însoţeşte noua strategie europeană, România este în topul ţărilor în care se predau mai multe limbi străine şi mai mult de 94% dintre copii învaţă două limbi străine în învăţământul secundar, media pentru UE fiind de 42%, a declarat Svetlan Danev, expert internaţional în domeniul educaţiei şi Coordonator al proiectului “World Education” în România.

Cu toate acestea, ţara se află în grupul celor rămaşi în urmă la capitolul educaţie de calitate, 40% dintre adolescenţii români cu vârste de până la 15 ani nefiind suficient pregătiţi, la o rată medie a UE de 20%. “Raportul arată că discrepanţele mari dintre calitatea educaţiei şi realizarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă indică un nivel inadecvat al finanţării acordate de stat în domeniul învăşământului, România fiind printre codaşii Europei, cu un buget de mai puţin de 4% din PIB alocat pentru acest domeniu”, a spus Danev. Potrivit lui, principalul scop al “World Education” este acela de a găsi şi oferi familiilor din România opţiuni flexibile şi oportunităţi de a beneficia de sistemele educaţionale din Europa, în funcţie de bugetul fiecărei familii.

Noutăţi pentru România
Instituţia de învăţământ de elită Liverpool College, venită pentru prima dată în România, va oferi programe de studii la jumătate de preţ. Aceasta este printre primele şcoli private din Anglia care în 2013 va primi finanţare guvernamentală pentru programele oferite.

Programul reduce preţul de studii de la 26.000  la 13.000 de lire sterline. Elevii vor putea să aplice în cadrul evenimentului sau să se programeze pentru susţinerea testului de admitere, care le va spori şansele de admitere. Şcoala are parteneriat cu Universitatea din Liverpool, care face parte din grupul Russell, fiind printre cele mai căutate 20 de universităşi britanice.

Pentru prima dată în România vor sosi şi membrii instituţiilor de elită Bromsgrove School, aflată în Top 10 instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Saint Michael's College, şcoală internat internaţională, şi cel mai prestigios colegiu din Elveţia, Collège du Leman.

×