x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu nu crede că vom intra în recesiune

Tăriceanu nu crede că vom intra în recesiune

de Daniela Ivan    |    24 Noi 2008   •   00:00

Moody's are o problemă legată de insuficienta cunoaştere a economiei româneşti, a declarat premierul Tăriceanu, în replică la opinia agenţiei că economia românescă va intra în recesiune în 2009.



"Nu o să putem pune toată lumea la unison. Unii sunt pesimişti, alţii sunt obiectivi. Eu aş spune că Moody's are o problemă legată de insuficienta cunoaştere a realităţilor economiei româneşti şi cred că este mult mai normal şi mai obiectiv să mă refer la aprecierile Comisiei Europene, care estimează pentru România o creştere economică de 4,9% în 2009", a declarat Tăriceanu. El a mai adăugat că creşterea PIB va fi mai redusă anul viitor decât în 2008, însă va fi o creştere.

Moody's a prezis că România ar putea intra în recesiune anul viitor, în contextul în care creditarea şi consumul intern vor fi afectate de înrăutăţirea condiţiilor economice mondiale, iar noul guvern va fi constrâns să înăsprească politica fiscală, a declarat luni un analist al Moody's, citat de Reuters. Pe de altă parte, luna trecută, Moody's estima pentru România o creştere economică între 0 şi 3% în 2009, însă a revizuit previziunile din cauza unei situaţii mai dificile în privinţa lichidităţii decât estima iniţial.

×
Subiecte în articol: romania