x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: OUG 230, o "gravă eroare" a Guvernului Boc

Tăriceanu: OUG 230, o "gravă eroare" a Guvernului Boc

15 Ian 2009   •   00:00
Tăriceanu: OUG 230, o "gravă eroare" a Guvernului Boc

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că OUG privind cumulul sarariilor cu pensiile este o "eroare gravă" a actualului Guvern, de care trebuie întrebat actualul premier, Emil Boc, care se dă "mare jurist" şi profesor şi susţinea că măsura este constituţională.



"Am luat cunoştinţă de decizia Curţii Constituţionale. Cred că ar trebui să-l întrebaţi de domnul prim-ministru Boc, care afişează pretenţii de mare jurist şi este şi profesor şi care a susţinut că Ordonanţa este constituţională. Mi se pare o gravă eroare a actualului Guvern să limiteze dreptul de a munci a unor oameni care au capacitate intelectuală, şi din punct de vedere profesional sunt valori, fie că vorbim de profesori, artişti şi toate categoriile sociale", a susţinut Tăriceanu. Liderul PNL a reiterat că nu i se pare "normal" ca, printr-o astfel de măsură, să le fie interzis acestor oameni să poată munci şi să-şi realizeze un câştig suplimentar dintr-o muncă cinstită. "Cred că această măsură a interzicerii cumulului salariilor cu pensiile, plecând de la o constatare şi legată de MAI şi MAp, se putea rezolva printr-o decizie a miniştrilor respectivi. Guvernul a adoptat, însă, o OUG care are un carcter general şi care este o dovadă de populism de stânga de cea mai joasă factură", a apreciat Tăriceanu. El a subliniat că printr-o astfel de eroare PDL demonstrează că este "un partid de stânga, ca şi PSD". "Dacă de la PSD nu m-am aşteptat la altceva, de la PDL e dovada că nu are nicio legătură cu ceea ce se numeşte un partid cu o doctrină de centru-dreapta, este un partid populist de stânga ca şi PSD-ul", a conchis liderul PNL.

Curtea Constituţională a decis, astăzi, cu majoritate de voturi, că dispoziţiile OUG 230/2008, prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat, este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea Avocatului Poporului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania