Tăriceanu: Translatorii gafează la foarte multe întâlniri ale oficialilor români cu parteneri străini
-
Din mijlocul ţiganilor, ministrul francez de Interne îşi retrage "mizeria": Aţi înţeles greşit. Nu putem primi toată sărăcia din Europa!
-
Metoda prin care, în 4 ore, elimini total alcoolul din organism!
-
Cel mai puternic laser din lume va fi construit în România. Comisia Europeană a aprobat alocarea a 180 de milioane de euro pentru complexul ştiinţific de la Măgurele
Presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, marti, institutiile guvernamentale ca nu fructifica intalnirile dintre oficialii romani si partenerii straini, iar la intrevederile pe teme economice translatorii gafeaza.
Fostul premier a participat, marti, la Senat, la o dezbatere privind mecanismele de promovare a imagini Romaniei in exterior, organizata de comisiile de politica externa ale Parlamentului.
'Nu mai exista obiceiul care odata exista, de exemplu, fie la Ministerul Afacerilor Externe, fie la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ca la intalnirile oficiale sa existe o persoana insarcinata de a lua note, de a face dupa aceea un memo care sa fie trimis institutiilor interesate si care in felul acesta sa poata fi puse la curent cu subiectele in discutii. Nu exista in felul acesta nici posibilitatea crearii unui fel de memorii institutionale, ceea ce mi se pare foarte grav. La foarte multe intalniri - am observat si cand eram prim-ministru - vin traducatori care nu sunt de specialitate, stapanesc limba intr-o oarecare masura, dar nu stapanesc limbajul de specialitate si din acest motiv fac niste gafe incredibile si nu se iau note', a spus Tariceanu.
El a subliniat necesitatea ca dupa intalnirile unor oficiali romani cu omologi straini sa existe un follow-up.
'Toti partenerii nostri se plang ca dupa intalnirile pe care le au de foarte multe ori cu oficiali romani, cu institutii, nu exista un follow-up', a afirmat fostul premier.
La randul sau, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Mircea Geoana, a aratat ca politizarea excesiva a condus la deprofesionalizarea administratiei publice romanesti.
'Traversam o perioada in care politizarea excesiva a condus la o deprofesionalizare in administratia din Romania. Si atunci, cand te trezesti ca cineva se ocupa de fonduri europene si este venit dintr-un orizont profesional care n-are nimic de a face cu acel domeniu, cand vezi oameni care nu au niciun fel de pregatire pentru o functie de demnitate in statul roman, evident ca nu exista niciun fel de interes pentru a avea un follow-up si un memorandum', a comentat Geoana.

Ştiri din .ro
- Traficanți de ecstasy, care aprovizionau piața din Timișoara, ridicați într-o operațiune DIICOT. Salon de consumat droguri pentru clienți UPDATE Câte persoane au fost reținute Pressalert.ro
- Poliția în alertă – cadavru carbonizat descoperit într-o mașină incendiată lângă Timișoara UPDATE 5 Varianta principală a anchetatorilor Pressalert.ro