x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa de poluare auto, suspendată pentru maşini noi până în decembrie 2009

Taxa de poluare auto, suspendată pentru maşini noi până în decembrie 2009

19 Noi 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Guvernul analizează varianta ca taxa de poluare auto percepută la achiziţionarea de maşini noi Euro 4 să fie suspendată pentru un an, până la 31 decembrie 2009.



El a precizat că suspendarea pentru un an a taxei de poluare auto în cazul maşinilor noi Euro 4 este discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi că Executivul va trimite Comisiei Europene o notificare în care această măsură va fi explicată în primul rând prin necesitatea păstrării locurilor de muncă.

"Nu se pune problema protejării industriei. Problema fundamentală este aceea a protejării locurilor de muncă. Consider că este obligaţia Guvernului să protejeze locurile de muncă", a spus Tăriceanu.

Premierul a amintit că, miercuri dimineaţa, a discutat, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu despre suspendarea taxei de poluare.

"În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au împărtăşit aceeaşi preocupare referitoare la faptul că importul de maşini second-hand a afectat vânzările maşinilor autohtone", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania