x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa de poluare auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni

Taxa de poluare auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni

18 Noi 2008   •   00:00

Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.



Băsescu şi Tăriceanu au discutat despre suspendarea taxei de poluare auto
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni, o discuţie privind posibilitatea suspendării temporare a taxei de poluare auto în cazul maşinilor noi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizita efectuată la Uzina Dacia Mioveni, că o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporară, pe un interval de şase luni, a taxei de înmatriculare pentru maşinile noi, după modelul Germaniei.

Preşedintele a arătat că situaţia actuală din domeniul auto este "puternic afectată de realităţile pieţei", în acest context discutând în cadrul vizitei de la Uzinele Dacia "un set de măsuri" pentru depăşirea acestei crize.

El a arătat că printre aceste măsuri se află suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi, continuarea programului rabla, supravegherea înmatriculării ilegale a autoturismelor second hand, şi creditarea furnizorilor pentru către Dacia.

Şeful statului a afirmat că este convins de faptul că aceste măsuri pot fi aplicate şi a arătat că este necesară o consultare legată de suspendarea pentru şase luni a taxei de primă înamtriculare, pentru a se vedea dacă o astfel de măsură contravine sau nu reglementărilor UE.

El a precizat că Germania insistă deja pe această suspendare de taxă. "Nu vedem de ce nu ar aplica-o şi România", a completat Băsescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania