x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetria face casa bună cu tehnologia: cum vor operatorii telecom şi antreprenorii să remodeleze o piaţă "ruptă din trecut"

Taximetria face casa bună cu tehnologia: cum vor operatorii telecom şi antreprenorii să remodeleze o piaţă "ruptă din trecut"

09 Oct 2012   •   13:33
Taximetria face casa bună cu tehnologia: cum vor operatorii telecom şi antreprenorii să remodeleze o piaţă "ruptă din trecut"

Zilele in care pentru a chema un taxi era nevoie sa dai telefoane la mai multe firme pentru a gasi unul liber par sa apuna vertiginos, tehnologia luand locul invechitelor statii de emisie-receptie ce „bazaie” prin masini. Sau cel putin asa considera mai multi jucatori din piata care considera ca „noul Mecca” este aplicatia prin care poti chema taxiuri printr-un simplu click sau apasare de deget.

Totul a inceput, asa cum sta bine in acesti ani, online. Mai multe companii de taximetrie – Speed Taxi prima dintre ele – au permis comenzi pe Internet, inca din 2007. Au urmat aplicatii mobile (modeste ce este drept) prin care masini ale unor anumite companii putea fi comandate la anumite locuri si ore. In hora s-au inscris mai multi jucatori precum Meridian, Taxi 2000 sau Speed Taxi.

Sesizand oportunitatile, terte companii au inceput sa realizeze aplicatii independente prin care ofera clientilor posibiltiatea de a comanda taxiuri ale oricaror companii.

In urma cu o saptamana Orange a lansat o aplicatie prin care poti chema taxiuri de la diferite companii printr-un singur click. CleverTaxi permite selectarea companiei de taxi dorite dupa numele ei, tarif pe kilometru, modalitatea de plata si, de asemenea, permite urmarirea in timp real a taxiului deja comandat pana la sosirea lui la punctul de preluare a comenzii. Nu este nevoie sa stii unde te afli deoarece aplicatia detecteaza adresa exacta si numarul strazii pentru a asigura un raspuns cat mai bun din partea soferilor. Aplicatia iti salveaza un istoric al comenzilor si iti permite sa dai o nota soferului dupa terminarea cursei.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×