x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teatrul Casandra, consolidat

Teatrul Casandra, consolidat

de Monica Andrei Capatos    |    29 Oct 2009   •   00:00

Clădirile din Centrul Istoric vor fi, pe rând, consolidate de Primăria Capitalei. Primul imobil, situat pe Strada Franceză nr. 9, în care se află, la parter, Teatrul Casandra, a fost construit în 1910 şi are şase etaje.



Deschiderea ofertelor primite pentru această clădire va avea loc la 6 noiembrie, urmând ca semnarea contractului de atribuire să se facă până la sfârşitul lunii noiembrie. Municipalitatea este dispusă să plătească cel mult 124.000 de euro pentru proiectarea şi asistenţa tehnică pentru consolidarea blocului.

Referitor la lucrările de reabilitare începute şi neterminate, demarate în urmă cu patru ani în cea mai veche zonă a Bucureştiului, acestea vor fi conservate până în primăvara anului viitor. Contractul cu firma Sedesa a fost reziliat, Jurnalul Naţional publicând ieri date despre modul în care firma spaniolă a respectat înţelegerea cu autorităţile locale. De fapt, contractul a fost nul din prima zi, pentru că spaniolii au cesionat proiectul de reabilitare al Centrului Istoric imediat unei firme româneşti cu acelaşi nume. Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru recuperarea avansului, prin executarea scrisorii de garanţie, acesta fiind de şase milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator