x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TEATRUL NAŢIONAL DIN CARACAL/Cortina se ridică din nou, după 22 de ani

TEATRUL NAŢIONAL DIN CARACAL/Cortina se ridică din nou, după 22 de ani

de Diana Scarlat    |    19 Dec 2008   •   00:00
TEATRUL NAŢIONAL DIN CARACAL/Cortina se ridică din nou, după 22 de ani

După 22 de ani de pauză, Sărbătorile de iarnă aduc spectacolele înapoi la Teatrul Naţional din Caracal. Evenimentul se desfăşoară astazi, la ora 16:00, în prezenţa ministrului Culturii.



"Suntem foarte mândri de acest teatru. Este o adevărată bijuterie a oraşului, un monument de arhitectură deosebit. Pentru noi este o realizare că îl punem în funcţiune după 22 de ani de aşteptare.
S-a închis din cauza unor lucrări de modernizare începute înainte de decembrie 1989, iar din cauza lipsei de fonduri ne-am chinuit în toţi aceşti ani. Acum, datorită suportului acordat de Ministerul Culturii, lucrările au fost finalizate şi ne putem bucura de acest minunat cadou de Crăciun", spune primarul oraşului Caracal, Gheorghe Anghel.

REMARCAT DE NICOLAE IORGA
Teatrul Naţional din Caracal îşi aşteaptă aplauzele din luna ianuarie, când vor începe spectacolele propriu-zise. La 14 iulie 1896 a fost pusă piatra de temelie a teatrului, lucrările fiind executate după planurile arhitectului austriac Franz Bileck. Clădirea impresionează prin bogăţia de ornamente, atât în exterior, cât şi în interior, fiind remarcat şi de Nicolae Iorga în scrierile sale.

×
Subiecte în articol: observator