x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tehnologii de construcţie a clădirii "anti - 11 septembrie 2001", un proiect realizat chiar de islamişti şi expus la Iaşi

Tehnologii de construcţie a clădirii "anti - 11 septembrie 2001", un proiect realizat chiar de islamişti şi expus la Iaşi

de Cristinel C. Popa    |    11 Mai 2012   •   18:37
Tehnologii de construcţie a clădirii "anti - 11 septembrie 2001", un proiect realizat chiar de islamişti şi expus la Iaşi

Printre participantii la Euroinvent, expozitia europeana a creativitatii si inovatiei, desfasurata zilele acestea la Iasi, s-au numarat si inginerii iranieni Robabeh Jazaei si Bahareh Kafash Kazazi, doua femei ce zambeau entuziasmate de sub valul islamic pe care-l purtau europeneste, fara "cortina" pe fata.

Doua dintre proiectele lor suna pretios cam asa: "Concret-based composite structure", denumire tradusa de organizatori in "Noua structura compozit pe baza de beton", si "Impact of consciousness field on strength& crystallization of cement", fara denumire romaneasca: o puteti gasi dumneavoastra daca va tin muschii!

Pe scurt, pentru a nu intra in detalii tehnice complicate, in cele doua inventii este vorba despre structuri de siguranta, betoane, ciment si alte elemente "zgaltaibile", care, potrivit celor doua inginere, sunt foarte sigure.

Le-am intrebat pe tinerele inventatoare iraniene daca le-a venit cumva ideea proiectelor lor dupa ce s-a intamplat tragedia de la New York a turnurilor gemene, cunoasteti dumneavoastra istoria. Mi-au raspuns politicos ca fac astfel de lucruri inca de cand nu ajunsesera la facultate, dar e posibil sa fi lucrat si subconstientul, mai ales dupa ce SUA a fost crunt lovita de teroristii islamici.

Precizam faptul ca Robabeh Jazaei este "master science of civil engeenering (structure)", fiind absolventa de Azad University of Damghan, facultatea de inginerie civila. Bahare Kazazi este si ea deosebit de titrata. A absolvit Zanjan University din Iran in 1999, sectia inginerie civila, dar a participat la cursuri de specializare in domeniu atat la Teheran, cat si in Armenia.

Mentionam faptul ca la Euroinvent Iasi, editia din acest an, a IV-a, au sosit inventatori din tari precum Coreea de Sud, Croatia, Indonezia, Egipt, Republica Moldova, Iran si Turcia. Alaturi de oamenii de stiinta romani, ei au expus mai bine de 200 de inventii din domenii precum agricultura, medicina si tehnica militara.

×