x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teledonul Români Împreună. Medic anestezist: Atunci am înţeles expresia "arşi de vii"

Teledonul Români Împreună. Medic anestezist: Atunci am înţeles expresia "arşi de vii"

01 Noi 2015   •   23:22
Teledonul Români Împreună. Medic anestezist: Atunci am înţeles expresia "arşi de vii"

Ca urmare a tragediei petrecute vineri noaptea, posturile de televiziune Intact (Antena1, Antena Stars, Euforia TV, ZU TV si Antena3) organizează duminică, ora 20:00, un teledon național.

Doctoriţia Letiţia Coru, de la spitalul Municipal, a mărturisit ce a simţit în noaptea tragediei, când au început să vină victimele.

"Eu am medic anestezist la Municipal şi am primit, împreună cu echipa UPU, 25 de pacienţi. Atunci am înţeles expresia arşi de vii. Erau muţi de durere, imobili şi, paradoxal, păreau liniştiţi că au ajuns la spital, pe mâinile medicilor. Lucrurile au fost dramatice. Rezidenţii noştri s-au mobilizat foarte repede pe Wazzap, a fost incredibil. În plus, eram anunţaţi că vor veni oameni şi mai grav răniţi. Deci erau deja foarte grav răniţi şi trebuiau să mai vină. Fiecare pacient, odată ce intra, trebuia stabilizat şi intubat. Majoritatea au fost foarte grav, trebuaiu intubaţi. Ulterior, am înţeles de la cei conştienţi că se protejaseră cu mâinile pe cap, să nu le ia foc părul sau şi-au pus glugi în cap, să fie protejaţi de căldură".  

×