x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tensiuni în BOR. ÎPS Teodosie nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic

Tensiuni în BOR. ÎPS Teodosie nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic

20 Feb 2021   •   14:00
Tensiuni în BOR. ÎPS Teodosie nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic
Sursa foto: Hepta

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Precizarea Arhiepiscopului constănțean vine după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

Prin intermediul unui comunicat de presă, IPS Teodosie anunță că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic. În plus, IPS Teodosie spune că va discuta colegial cu IPS Calinic la următoarea întâlnire.

„Precizăm că IPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești. Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunțat IPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ips teodosie ips calinic