x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodorovici spune că va participa la o întâlnire cu preşedintele Iohannis, dacă premierul va decide

Teodorovici spune că va participa la o întâlnire cu preşedintele Iohannis, dacă premierul va decide

25 Apr 2018   •   13:01
Teodorovici spune că va participa la o întâlnire cu preşedintele Iohannis, dacă premierul va decide

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că va participa, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, la o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, dacă şeful Executivului va dispune în acest sens, dar a reiterat că nu există un conflict între Guvern şi BNR şi nu e nevoie de mediere. 

"Bineînţeles, categoric. E normal să merg cu doamna prim-ministru la orice întâlnire la care dânsa dispune", a precizat Teodorovici, la Palatul Parlamentului, după ce a participat la o dezbatere organizată de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP). 

Întrebat cum comentează faptul că şeful statutului a decis să cheme, separat, Guvernul şi BNR, la Cotroceni, Teodorovici a spus că este convins că Banca Naţională îi va transmite preşedintelui faptul că nu are un conflict cu Guvernul. 

"Sunt convins că şi Banca Naţională îi va spune domnului preşedinte acest lucru, astăzi, că nu are un conflict cu partea Guvernului, că nu politica fiscală este cea care a dus la nivelul inflaţiei de astăzi şi multe altele", a susţinut ministrul Finanţelor. 

Teodorovici a adăugat că nu există conflict între Guvern şi BNR, ci doar o discuţie. 

"Nu, un conflict nu există, o discuţie poate să existe între orice structură publică. În schimb, nu mediere în sensul pe care preşedintele a încercat să-l transmită în spaţiul public. Deci nu o mediere pentru că nu trebuie să fie cineva din afară, să stea între noi, Guvern şi Banca Naţională. Pentru a media ce? Poate intermedia, dar pe ce subiect? Dacă părţile nu-şi exprimă această dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze'', a punctat Teodorovici. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. "Preşedintele României a decis ca prima rundă de discuţii să aibă loc separat. Astăzi (miercuri - n.r.) va avea loc întâlnirea cu conducerea BNR, urmând ca vineri, la ora 11,00, să se întâlnească cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Preşedintele speră că, după aceste discuţii, care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Guvernul şi conducerea BNR să se întâlnească în zilele următoare pentru a avea un dialog direct", precizează Administraţia Prezidenţială. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici viorica dancila