x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termen în dosarul 'Referendumul': Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ; procesul - amânat pentru ora 12,00

Termen în dosarul 'Referendumul': Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ; procesul - amânat pentru ora 12,00

23 Noi 2015   •   09:06
Termen în dosarul 'Referendumul': Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ; procesul - amânat pentru ora 12,00
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineaţa la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în dosarul "Referendumul", în care liderul social-democraţilor a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea scrutinului organizat în 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

El a stat doar cinci minute în sediul instanţei, deoarece a fost anunţat că procesul s-a amânat pentru ora 12,00.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, luni, un nou termen în dosarul "Referendumul".

În septembrie, la primul termen al procesului, aflat în faza de apel, aproape jumătate dintre cei 75 de inculpaţi au declarat că nu şi-au angajat avocaţi, acesta fiind şi motivul pentru care procesul a fost amânat.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel.

Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea dosarul referendumului