x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Testare naţională pentru liceu

Testare naţională pentru liceu

15 Aug 2009   •   00:00

Admiterea la liceu se face pe baza testului standardizat din clasa a VIII-a şi a mediei generale din clasele V-VIII, potrivit Codului Educaţiei supus vineri dezbaterii publice, raportul Comisiei Miclea propunând ca liceele să-şi organizeze singure concursul pentru admitere.



Potrivit noului Cod al Educaţiei propus de Andronescu, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) este abilitat să organizeze evaluări naţionale. Acestea se organizează la finalul clasei a IV-a şi clasei a VIII-a, după modelul testărilor internaţionale standardizate, urmărind performanţa în competenţele generale şi specifice formate pe parcursul învăţământului general de tip comprehensiv.

La absolvirea ciclului primar se realizează o evaluare naţională a competenţelor de bază după o metodologie elaborată de MECI şi aprobată prin ordin al ministrului. Pentru admiterea la liceu se vor lua în considerare media generală obţinută pe parcursul claselor V-VIII, rezultatele obţinute la o evaluare naţională realizată la nivelul unităţii de învăţământ la finalul clasei a VIII-a şi structurată după modelul testărilor internaţionale standardizate şi rezultatele evaluarii formative realizate pe parcursul anului şcolar.

×
Subiecte în articol: observator naţionale teste liceu admitere