x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Economist: Remanierea Guvernului din România, un fel de gală a premiilor Oscar

The Economist: Remanierea Guvernului din România, un fel de gală a premiilor Oscar

04 Sep 2010   •   00:00
The Economist: Remanierea Guvernului din România, un fel de gală a premiilor Oscar

Blogul săptămânalului britanic The Economist a comparat remanierea Guvernului din România cu o gală a premiilor Oscar, într-un material intitulat Damage control. "Unii dintre câştigători erau surprinşi, chiar mişcaţi până la lacrimi, dar foarte fericiţi că au fost consideraţi apţi pentru acest post", scrie The Economist. De asemenea, publicaţia consideră că principalul motiv al remanierii a fost moţiunea de cenzură cu care opoziţia ameninţă Executivul român.

"Este greu pentru mine, nu mă aşteptam la acest post... Totuşi, sunt pregătit, altfel nu l-aş fi acceptat", a spus Gheorghe Ialomiţeanu, la preluarea portofoliului de la Finanţe.

Blogul publicaţiei The Economist mai arată că este foarte puţin probabil ca lupta din interiorul
PDL să fie potolită prin această remaniere.

The Economist susţine că Radu Berceanu a fost înlocuit la Transporturi cu fostul ministru de la Integrare Europeană în încercarea de a mări absorbţia fondurilor europene, Berceanu recnoscând că are dificultăţi în a le obţine.

"În majoritatea ţărilor ex-comuniste , fondurile europene sunt cheltuite în principal pentru construcţia de drumuri şi aeroporturi. Sistemul feroviar din ţară (România) se află într-o stare îngrozitoare, iar construcţia singurei autostrăzi, care este în derulare în acest moment, a fost oprită, domnul Berceanu acuzând lipsa fondurilor", se mai arată pe blogul The Economist.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator