x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Time a inclus Via Transilvanica în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

Time a inclus Via Transilvanica în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   13:45
Time a inclus Via Transilvanica în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

Traseul turistic Via Transilvanica a intrat în top 100 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume realizat de revista Time. Via Transilvania sau „drumul care uneşte” este un traseu turistic de circa 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin.

„Supranumit drumul care uneşte pentru focusul său asupra comunităţilor, proiectul îi duce pe călători prin sate tradiţionale care trăiesc din lucratul pământului. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau han sau pot căuta cazare în casele şi parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie”, se arată în revista Time, scrie Ziarul Financiar.

Traseul este destinat drumeţiilor pe jos, cu bicicleta. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru se găseşte o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume şi care însoţesc călătorii pe tot parcursul drumeţiei, se arată pe site-ul dedicat traseului turistic.

În topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume se mai numără şi destinaţii din Indonezia, Portugalia, Australia, Italia, SUA, Mexic, Thailanda, Franţa, Austria, Spania, Anglia şi multe altele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Via Transilvanica time