x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiş: Cartel Alfa discută posibilitatea de a se alătura protestatarilor

Timiş: Cartel Alfa discută posibilitatea de a se alătura protestatarilor

de Agerpres    |    16 Ian 2012   •   14:39

Filiala Timis a Cartel Alfa va analiza, miercuri, in Consiliul Coordonator, posibilitatea de a se alatura protestatarilor din Piata Operei, a declarat astazi Stefan Gogosanu, liderul filialei.

"Astazi (n.r. luni) am convocat Consiliul Coordonator si atunci vom decide daca ne vom alatura in mod organizat revolutionarilor care protesteaza autorizat in Piata Operei. Pana acum, unii dintre noi li s-au alaturat acestora, dar in mod individual", a spus Gogosanu.

Potrivit acestuia, sindicatele din subordine se solidarizeaza intrutotul cu miscarile nonviolente ale manifestantilor din Bucuresti si din restul tarii.

"Revendicarile protestatarilor din intreaga tara sunt legitime. Remarcasem de o buna perioada de timp pasivitatea romanilor, mai ales atunci cand Guvernul Boc a taiat sporurile si lefurile bugetarilor intr-un cuantum ce a ajuns la 40%. Nu am inteles de ce nu au raspuns, atunci, chemarii sindicale de a protesta", a afirmat Stefan Gogosanu.

Dupa o pauza a consultarilor de aproape cinci luni, prefectul din Timis a convocat marti sindicatele in Comisia pentru Dialog Social.

Dialogul a fost suspendat - potrivit lui Gogosanu - dupa ce sindicatele "s-au autosuspendat" din comisie, ca urmare a faptului ca nimeni nu tinea cont de ceea ce spuneau ei si se abordau teme impuse de administratie, in detrimentul problemelor reale ale angajatilor.

Gogosanu a mai declarat ca nu crede in posibilitatea declansarii unei greve generale in sistemul bugetar, care, oricum, ar presupune parcurgerea unor etape care necesita timp.

×