x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiş, un judeţ, patru subprefecţi

Timiş, un judeţ, patru subprefecţi

de Mircea Opris    |    15 Oct 2009   •   00:00

Situaţia din Prefectura Timiş este unică în ţară şi fără precedent în cei 20 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii. Eugen Dogariu, Călin Dobra, Zoltan Marossy şi Codruţa Anca Botez sunt protagoniştii unei piese pe care Caragiale nu a mai apucat să o scrie. În urma retragerii PSD de la guvernare, Prefectura Timiş s-a ales cu nu mai puţin de patru subprefecţi! Cei doi suprefecţi demişi de către guvernul Boc 2 tocmai şi-au primit confirmările scrise ale concursului susţinut la Bucureşti, în timp ce democrat-liberalii şi-au instalat cu şampanie şi pişcoturi doi noi subprefecţi. În acest moment, cei patru împart, teoretic, cele două scaune de subprefect şi culmea, toţi patru deţin funcţia guvernamentală în deplină legalitate.  


DEMIŞI...ADMIŞI
Subprefecţii de Timiş Eugen Dogariu şi Călin Dobra, ambii promovaţi de către PSD, au fost demişi de către Guvernul Boc 2, odată cu ieşirea social-democraţilor de la guvernare. La începutul săptămânii, ei au fost anunţaţică au fost admişi în funcţiile de subprefecţi, în urma concursurilor pe care le-au susţinut la Bucureşti. Prefectul Mircea Băcală a fost şi el declarat admis. În mod normal şi legal, toţi ar trebui să fie reconfirmaţi pe posturi prin hotărâre de guvern. Cei doi subprefecţi eliberaţi din funcţie de către Guvernul Boc 2 imediat după ce s-a rupt coaliţia PD-L - PSD au obţinut note mai mari decât prefectul Mircea Băcală, care a dat şi el examenul. Eugen Dogariu a obţinut 87 de puncte din maximul de 100, Călin Dobra 77 de puncte, iar prefectul Mircea  Băcală 73 de puncte. "Foştii" subprefecţi PSD au primit rezultatele examenului desfăşurat în 29 septembrie, la începutul acestei săptămâni, când au sosit prin poştă scrisorile de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Comisia de concurs pentru recrutarea înalţilor funcţionari publici. Şi actual prefect a primit o confirmare scrisă similară.


O SCRISOARE ÎNTÂRZIATĂ
Cu alte cuvinte, confirmarea scrisă a sosit după ce executivul a hotărât încetarea exercitării funcţiilor publice de subprefecţi ai judeţului Timiş de către Călin-Ionel Dobra şi Eugen Dogariu, numindu-i în locul lor pe Zoltan Marossy şi Codruţa Anca Botez. Pe 5 octombrie, când subprefecţii PSD aşteaptau confirmarea oficiaală de la Bucureşti, pe holul Prefecturii Timiş, alţi doi noi subprefecţi au depus jurământul, cu şampanie, pişcoturi şi pupături portocalii. Instalarea în funcţie a celor doi noi subprefecţi de Timiş, Zoltan Marossy şi Codruţa Anca Botez. Marossy a fost subprefect în ultimii trei ani, el provenind din rândul UDMR. Codruţa Boteza ocupat funcţia de şef al Serviciului pentru verificarea legalităţii actelor, a aplicării actelor normative şi contencios-administrativ din cadrul Prefecturii Timiş.

În acest moment, subprefecţii demişi mai au încă acte de semnat iar Eugen Dogariu a intrat în concediu medical, de departe cea mai bunpă soluţie până când aburii şampaniei se vor ridica de pe instituţia în care prefectul Mircea Băcală, susţinut de PDL, are în mod legal, patru subprefecţi.

×
Subiecte în articol: observator