x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara / Blestemul Discoland

Timişoara / Blestemul Discoland

de Mircea Opris    |    19 Feb 2009   •   00:00

Ieri-dimineaţă la ora 6:00, poliţişti de la DPIR şi jandarmi au descins în forţă în Timişoara şi în alte localităţi din judeţ.



Timişoara / Blestemul Discoland
Ieri-dimineaţă la ora 6:00, poliţişti de la DPIR şi jandarmi au descins în forţă în Timişoara şi în alte localităţi din judeţ.

Acţiunea a constat în 19 percheziţii simultane la 19 locaţii unde au fost căutate bunuri, înscrisuri, arme, substanţe stupefiante care, conform informaţiilor, ar fi deţinute ilegal. Printre locuinţele percheziţionate se află şi cea a lui Lucian Torj, consilier local PSD din Biled. Se pare că acesta este considerat drept capul reţelei. La toate ieşirile din oraş au fost amplasate filtre, pentru a urmări autoturismele persoanelor vizate de poliţişti.      

ARESTĂRI EN-GROS
Aproximativ 400 de poliţişti din toate structurile MAI, respectiv I.P.J Timiş, B.C.C.O.A, S.I.I.P.I Timiş, Gruparea Mobilă de Jandarmi şi Direcţia Poliţiei de Frontieră Timiş, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş, au desfăşurat o vastă acţiune de identificare, prindere şi reţinere a mai multor suspecţi, membrii ai unor grupări internaţionale de crimă organizată. Au fost identificaţi, conduşi şi reţinuţi la sediul poliţiei un număr de 13 membri ai grupării, inclusiv liderul acestora, care în prezent sunt audiaţi de o echipă de procurori din cadrul D.I.I.C.O.T cu privire la faptele comise. Mai multe persoane, printre care consilierul local Lucian Torj, de la PSD Biled, au fost reţinute de anchetatori. Fratele său, Ovidiu Torj, a făcut închisoare după ce, potrivit anchetatorilor, ar fi ajutat-o pe cunoscuta manechină Brigitte Sfăt, fostă patroană a discotecii Discoland, să recupereze o sumă de bani. În timpul percheziţiilor, poliţistii au găsit un pistol, bâte de baseball şi săbii. Ele vor fi prezentate în faţa procurorilor, pentru obţinerea unei ordonanţe de reţinere pe 24 de ore, după care se va propune arestarea lor preventivă.

Ancheta care a dus la descinderile de ieri-dimineaţă a început încă din februarie anul trecut, în urma unor plângeri venite din partea unor fete care susţineau că au fost victimele acestor traficanţi. Au urmat luni de verificări, filaje şi urmăriri, iar miercuri poliţiştii şi procurorii au decis să-i ridice pe toţi membrii reţelei. În afara celor 14 reţinuti, alţi doi sunt plecaţi din ţară, iar oamenii legii sunt pe urmele lor. În urma acţiunilor de ieri-dimineaţă Lucian Torj a fost exclus din organizaţia judeţeană a partidului.

×
Subiecte în articol: observator