x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TIMIŞOARA / Pericol de explozie, din cauza unui Dorel cu excavatorul

TIMIŞOARA / Pericol de explozie, din cauza unui Dorel cu excavatorul

de Mircea Opris    |    13 Dec 2008   •   00:00
TIMIŞOARA / Pericol de explozie, din cauza unui Dorel cu excavatorul

Bulevardul Iuliu Maniu din Timişoara a fost închis circulaţiei în cursul zilei de ieri, din cauza mirosului puternic de gaze. Locatarii şi proprietarii magazinelor din cele peste 200 de imobile de pe bulevard au ajuns în pragul revoltei şi cer socoteală firmei de construcţii.



Măsura survine după ce muncitorii firmei care schimbă conductele pe bulevard au fisurat alte două ţevi de gaz metan. Eon Gaz a oprit distribuţia gazului în întreaga zonă, în timp ce poliţiştii şi reprezentanţii ISU Banat încearcă să găsească muncitorii şi şefii de şantier. Aceştia au încuiat barăcile şi au dispărut. Între timp, cele două victime care au murit după explozia unei case, lunea trecută au fost înmormântate.

ŢEAVĂ FISURATĂ
Întregul Bulevard Iuliu Maniu a fost blocat de maşini ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei, iar reprezentanţii companiei de gaze au oprit distribuţia în zonă. în urmă cu trei nopţi, locatarii au ieşit din case la ora 3:00 dimineaţa şi au anunţat pompierii, după ce muncitorii de la AgroExpert Construcţii din schimbul de nopate au fisurat încă o ţeavă cu gaz metan, cu cupa unui excavator. Episodul s-a repetat ieri dimineaţă, când oamenii au ajuns în pragul revoltei şi au trebuit să intervină jandarmii. Muncitorii şi inginerii firmei au închis utilajele şi barăcile şi au dispărut. "Pe bulevard e un miros puternic de gaz metan. Muncitorii cu excavatorul au spart din nou o conductă. Sunt inconştienţi şi nu avem cu cine sta de vorbă din partea firmei de construcţii pentru că au plecat. Se va face o anchetă, pentru că firma lucrează fără schiţe şi planuri subterane ale zonei şi nici nu se consultă cu cei de la compania de gaze. Am oprit criculaţia şi e posibil să evacuăm o parte dintre locatari, pentru că pot exista acumulări de gaze sub carosabil, în canalizare sau în pivniţe şi se poate repeta tragedia de luni-dimineaţă, la o scară mult mai mare", ne-a declarat colonelul Viorel Câmpeanu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat. Compania Eon Gaz nu a putut decât să oprească furnizarea gazului în întreaga zonă. Oamenii care locuiesc aici sunt revoltaţi şi cer socoteală pentru situaţia creată şi pentru cei doi morţi de după explozia de luni. Mai mult, acestora le este frică să mai intre în propriile case şi în magazine de teamă să nu se producă noi explozii.

×
Subiecte în articol: observator