x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara: Studenţii la arest, ţiganii la chef în cimitir

Timişoara: Studenţii la arest, ţiganii la chef în cimitir

de Mircea Opris    |    27 Aug 2009   •   00:00

Carmen Bejan, şi Sergiu Florea, studenţii acuzaţi de crima din căminul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara au fost prezentaţi, joi dimineaţă, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Timiş, care au decis să prelungească mandatele de arestare ale celor doi cu încă 30 de zile.

Conform anchetatorilor, ambii şi-au lăsat amprentele pe cuţitul cu care l-au ucis pe Trifu Schroth. Anchetatorii au descoperit amprentele celor doi tineri pe cuţitul cu care se pare că l-ar fi ucis şi tranşat pe şeful de stabor ţigănesc. În ciuda acestor probe, avocaţii lui Carmen Bejan susţin că aceasta este nevinovată, În timp ce avocaţii lui Sergiu Florea au invocat "mai multe vicii de procedură".

Avocatul lui Carmen Bejan, Vlad Manoilă, a declarat că, deşi anchetatorii au descoperit amprentele ambilor tineri pe cuţitul cu care a fost ucis Trifu Schroth, fata este nevinovată. Otilia Constantin, una dintre avocatele lui Sergiu Florea, a încercat să scoată în evidenţă latura umană a clientului ei. "Raul va scrie o carte de la suflet pentru suflet. Este vorba despre un tânăr îndrăgostit. Am găsit deja editura, dar momentan este secretă. Titlul nu a fost încă stabilit", a declarat avocata.


CHEF LA CIMITIR, ÎN MEMORIA LUI SCHROTT

În aşteptarea verdictului celor doi studenţi acuzaţi de crimă, ţiganii din Timişoara s-au adunat, miercuri seara, la mormântul lui Trifu Schrott. Cu decibelii la maxim, lăutarii au cântat la pomana bulibaşei, în Cimitirul Eoilor din Timişoara.

Chiar înainte de a  se împlini şase săptămâni de la uciderea lui Trifu Schrott, rudele acestuia s-au adunat pentru "a-i cinsti memoria". Conform tradiţiei, comemorareanu a semănat deloc cu o ceremonie religioasă ci a fost un veritabil chef ţigănesc cu... lăutari.

Câteva zeci de rude şi apropiaţi ai lui Schrott s-au adunat pentru "a-i cinsti memoria lui Cioca", au întins masă mare, cu un meniu bogat, cu mobilier adus de acasă şi  aşezat între morminte. Tipic, muzica a cântat până la orele două ale dimineţii, ţiganii aruncând generos cu banii la muzicanţi. De la "pomană"  nu au lipsit alcoolul şi fructele exotice, la masa imporvizată pe una dintre aleile principale iar lăutarii au fost amplasaţi în apropierea unei capele.

După ce au băut şi au mâncat, rudele şi prietenii lui Trifu Schrott au început să "se rupă în figuri" luându-se la întrecere în... dedicaţii muzicale. Ei au spus că astfel au vrut să-i cinstească memoria şefului de stabor tranşat de cei doi studenţi de la medicină. "Ăsta-i obiceiul la noi. Suntem oameni paşnici şi nu vrem răzbunare. Vrem doar ca justiţia română să facă dreptate", au declarat câţiva dintre participanţii la sindrofia funerară, ruptă parcă din filmele lui Emir Kusturica.

Şeful administraţiei cimitirelor, Nicolae Cacuci, nu a avut nimic de obiectat, atâta timp cât nu s-au produs acte de vandalism, iar poliţia şi jandarmeria nu au fost sesizate de nimeni vizavi de muzica şi găgăgia din cimitir. "Atâta timp cât nu au devastat nimic şi au fost paşnici este treaba administratorului cimitirului dacă le-a permis să organizeze evenimentul", a spus Nicolae Cacuci.

×
Subiecte în articol: observator crima timisoara