x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinerii români din străinătate, împotriva expulzărilor romilor din Franţa

Tinerii români din străinătate, împotriva expulzărilor romilor din Franţa

31 Aug 2010   •   00:00

Studenţii şi cercetătorii români aflaţi la stagii universitare peste hotare, prin Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), se declară profund îngrijoraţi de situaţia comunităţii rome din Franţa şi cer încetarea expulzărilor de pe teritoriul acestui stat.



Potrivit unui comunicat de presă al LSRS , citat de Agerpres, tacticile folosite pentru deportarea "voluntară" a minorităţii rome din Franţa se reflectă "negativ asupra imaginii statului francez".

LSRS a sesizat opinia publică în legătură cu implicaţiile sociale pe termen lung ale acestor acţiuni.

"Prezentarea acestor expulzări ca şi soluţii la ordinea publică şi asocierea artificială a actelor de criminalitate din Franţa cu cetăţenii români nu sunt în spiritul acestei tradiţii. De asemenea, aceste acţiuni lezează imaginea generală a României în Franţa, Europa şi în întreaga lume şi au potenţialul de a provoca reacţii de discriminare împotriva tuturor persoanelor de origine română", se arată în comunicat.

Conducerea LSRS face apel la statul român şi la comunitatea română din Franţa pentru monitorizarea atentă a acestor expulzări, în vederea respectării legilor internaţionale şi a drepturilor omului cu privire la cetăţenii români.

De asemenea, LSRS încurajează societatea civilă din România şi organizaţiile româneşti de studenţi şi tineret din întreaga lume să protesteze ferm în legătură cu această situaţie, care perpetuează "o percepţie negativă" la adresa României şi a cetăţenilor ei.

×
Subiecte în articol: observator