x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tiriac jr, pentru prima oara in fata instantei

Tiriac jr, pentru prima oara in fata instantei

13 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
ACUZAT - Fiul marelui tenisman se declara nevinovat in dosarul "Cocaina" Ion Tiriac junior si-a sustinut ieri nevinovatia in fata instantei care il judeca pentru detinere de droguri si tolerarea consumului de cocaina. El a venit la Tribunalul Bucuresti impreuna cu prietena si cu tatal sau, marele tenisman.
MIRUNA PASA

GRIJA PARINTEASCA. Juniorul Tiriac a fost sustinut ieri la Tribunalul Bucuresti de catre tatal sau, omul de afaceri Ion Tiriac
Ion Alexandru Tiriac s-a prezentat ieri pentru prima oara in fata judecatorului si si-a sustinut nevinovatia in declaratia pe care a dat-o ca inculpat in dosarul supranumit "Cocaina pentru VIP-uri". Tatal sau, Ion Tiriac, a stat in sala de judecata pe tot parcursul procesului si a plecat impreuna cu fiul sau imediat dupa terminarea audierii. Tiriac junior a respins ieri toate acuzatiile care i-au fost aduse in rechizitoriu si a declarat judecatorului ca apararea sa este sa spuna adevarul si sa explice cat mai pertinent ce s-a intamplat de fapt. "Ma consider nevinovat. Doresc sa spun ca sunt total impotriva acestor fapte si practici." Acestea au fost primele cuvinte adresate de Ion Alexandru Tiriac judecatorului care va stabili in final vinovatia sau nevinovatia sa.

DOAR ODIHNA. Potrivit rechizitoriului, Tiriac junior ar fi organizat in vara anului 2000 o petrecere intr-un apartament inchiriat la Hotelul Prezident din Mangalia. Anchetatorii sustin ca in timpul acestei intalniri Ion Alexandru Tiriac ar fi tolerat faptul ca invitatii sai consumau cocaina. Tanarul a admis ieri ca a fost intr-adevar la mare in acea perioada, impreuna cu prietena sa de atunci, Raluca Sandu, fiica presedintelui FRF. El a negat insa ca ar fi organizat vreo petrecere. "Am mers la mare sa ne relaxam. In nici un caz in apartamentul acela nu a fost vreo petrecere."

CONTROVERSE. Cea de-a doua acuzatie adusa de procurori este detinerea catorva grame de cocaina in vederea consumului. Cetateanul indian Tyagi Shailendra, condamnat deja pentru detinere de droguri la doi ani de inchisoare cu suspendare, a sustinut ca in anul 2002 ar fi consumat cocaina impreuna cu Tiriac junior, in casa acestuia. Ion Alexandru a sustinut ieri ca nu avea nici macar casa in Romania in acea perioada, pentru ca locuia in Statele Unite ale Americii. "Pe atunci nu aveam apartament si oricum nu am avut niciodata casa la Aviatorilor. M-am mutat in Romania abia in toamna acelui an, iar pe Tyagi l-am vazut doar de cateva ori in viata mea si niciodata la mine acasa", a declarat Tiriac junior.

INTREBARI. Fostul tenisman Ion Tiriac a declarat ieri, dupa proces, ca cele sase luni de ancheta au fost o perioada curioasa si foarte tulburatoare. "Sunt intrebari pe care mi le-am pus in aceasta perioada: Cine?, De ce?, Cum? si Pentru cine? Instanta va trebui sa le dea un raspuns pana la urma", a sustinut Ion Tiriac.

La urmatorul termen de judecata se va incepe audierea martorilor, cel mai probabil cu indianul Tyagi Shailendra, cel care a sustinut consumul de cocaina a lui Tiriac junior.

ILEANA LAZARIUC, MARTOR
Prietena lui Ion Alexandru Tiriac, Ileana Lazariuc (foto), a fost si ea invinuita initial pentru detinere de droguri. Procurorii au decis insa la sfarsitul anchetei ca nu exista suficiente probe pentru dovedirea acuzatiei si au dispus scoaterea ei de sub urmarire penala. In acest moment, ea este trecuta pe lista martorilor. Avocatul Marian Nazat a cerut ieri ca si aceasta calitate a Ilenei Lazariuc sa fie inlaturata pentru ca "la vremea aceea cei doi nici nu se cunosteau".

×
Subiecte în articol: observator susţinut tiriac