x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titularizare - Contestatiile, rezolvate pe bani si pe

Titularizare - Contestatiile, rezolvate pe bani si pe

de Eugenia Mihalcea    |    28 Iul 2005   •   00:00

Contestatiile de la examenul national de titularizare i-au facut pe unii profesori sa se intrebe daca pe pile sau pe bani se poate lua o nota mai mare, chiar si cu 4 puncte, daca astfel poti trece peste linia admisilor.
Si asta, chiar pe site-ul Ministerului Educatie, www.portal.edu.ro. "Este posibil ca o anumita persoana sa obtina peste 4 puncte in plus pe o lucrare dupa contestatii?", se intreaba unul dintre cei care dezbat pe forum acest subiect. Raspunsul pe care il da Ministerul Educatiei, in cazul contestatiilor este simplu: lucrarile au fost corectate si recorectare de profesori universitari, iar in cazul in care s-au oferit dupa contestatii mai mult de 1,5 puncte in plus pentru o teza, primii corectori vor fi sanctionati. Dar nu prea are cine sa ii sanctioneze pe profesori, deoarece, Ministerul nu poate sanctiona profesorii universitari, ci doar sa le interzica sa mai participe la alte concursuri de titularizare in calitate de corectori, anii urmatori.

Cat despre profesorii care au picat sub linie, dupa ce colegii lor au primit note mai mari cu doua, trei puncte, situatia acestora nu poate fi schimbata. Legea spune ca "daca diferenta dintre nota acordata de comisia de contestatii si nota stabilita in urma evaluarii initiale este mai mare de 0,5 puncte, nota acordata de comisia de contestatii este definitiva".

×
Subiecte în articol: observator