x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tolea Ciumac, reţinut de procurori la cererea autorităţilor spaniole

Tolea Ciumac, reţinut de procurori la cererea autorităţilor spaniole

03 Feb 2011   •   13:28
Tolea Ciumac, reţinut de procurori la cererea autorităţilor spaniole

Luptătorul basarabean Anatolie Ciumac (Tolea) a fost reţinut, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi va fi prezentat instanţei, în vederea punerii în executare a unui mandat european de arestare emis pe numele lui de autorităţile spaniole.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de le lângă Curtea de Apel Bucureşti, autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare pe numele lui Anatolie Ciumac referitor la un incident petrecut în cursul anului 2002, într-un penitenciar din Spania, între acesta şi un alt individ.

"În cursul după-amiezii de 2 februarie 2011, Anatolie Ciumac a fost localizat pe raza Municipiului Bucureşti şi a fost invitat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti sub escortă, conform procedurii legale. Acesta nu s-a opus şi astfel nu a fost necesară recurgerea la imobilizarea sau încătuşarea lui", se arată în comunicatul Parchetului, citat de Agerpres.

Procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru a se pronunţa asupra punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Ciumac.

Anatolie Ciumac a fost încarcerat în 2009 la Penitenciarul Codlea, el ispăşind o pedeapsă de un an pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

×