x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 50 de capre îl bagă în arest. Fostul judecătot CCR, Toni Greblă, reţinut de procurorii DNA

50 de capre îl bagă în arest. Fostul judecătot CCR, Toni Greblă, reţinut de procurorii DNA

10 Mar 2015   •   12:15
50 de capre îl bagă în arest. Fostul judecătot CCR, Toni Greblă, reţinut de procurorii DNA

Fostul judecător al Curţii Constituţionale (CCR)  Toni Greblă a fost reţinut, ieri, de DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină de 56.000 de euro şi rochii pentru soţie. Toni Greblă a fost reţinut pentru faptele de corupţie de care este acuzat, dar şi pentru că, potrivit procurorilor DNA, ar fi încercat să vândă, prin intermediari, 50 de capre care nu erau ale lui, a declarat avocatul Petre Buneci, citat de mediafax.ro. Avocatul a mai spus că "avocatul Onoriu" a făcut un autodenunţ la DNA, arătând că, spre sfârşitul lunii februarie, Toni Greblă ar fi încercat, prin persoane interpuse, să vândă 50 de capre care nu erau ale lui, iar lui i s-ar fi cerut să facă un act în acest sens.

Greblă a fost citat să se prezinte ieri la DNA, în dosarul de corupţie, el criticând la intrarea sediul instituţiei acuzaţiile procurorilor. "O parte dintre acuzaţii sunt nişte interpretari fantasmagorice, nu a apărut nimic nou în dosar, ba dimpotrivă, probele confirmă punctul meu de vedere", a spus Toni Greblă, la intrarea în sediul DNA. El este convins că adevărul va ieşi la iveală. "Nu am furat din banul public, nu am devalizat banul public, unele acuze par de-a dreptul ... mă rog, nu vreau să le comentez", a susţinut Toni Greblă. Cât priveşte relaţia cu finul său, Ion Bîrcină, om de afaceri din Gorj,  fostul judecător a spus că şi-o asumă. "Poate uneori a fost nepotrivită, dar de aici până la fapte penale e cale lungă. Nu am decât să mă prezint la DNA de câte ori sunt chemat, apoi justiţia, dacă va fi cazul, se va pronunţa", a adăugat Toni Greblă.

Conform avocatului,  procurorii DNA l-au reţinut pe Toni Greblă şi i-au spus că o să propună arest la domiciliu, azi, la instanţa supremă, dar Buneci nu exclude să se propună arestarea preventivă a fostului judecător CCR. Surse judiciare au declarat pentru mediafax.ro că anchetatorii vor cere instanţei arestarea preventivă a lui Toni Greblă. El a demisionat de la CCR la 4 februarie, însă procurorii DNA nu au cerut până acum arestarea sa. La 22 ianuarie, Greblă a fost adus cu mandat la DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. La 2 februarie, procurorii DNA au cerut aviz de la Senat pentru arestarea preventivă şi trimiterea în judecată a lui Toni Greblă.

×
Subiecte în articol: toni grebla