x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul european al deceselor cauzate de accidente rutiere. Cati romani isi gasesc sfarsitul din cauza neatentiei la volan si a serviciilor medicale jalnice

Topul european al deceselor cauzate de accidente rutiere. Cati romani isi gasesc sfarsitul din cauza neatentiei la volan si a serviciilor medicale jalnice

05 Iun 2012   •   10:15
Topul european al deceselor cauzate de accidente rutiere. Cati romani isi gasesc sfarsitul din cauza neatentiei la volan si a serviciilor medicale jalnice

Ca sosele din Romania sunt extrem de proaste, acesta este un lucru mai mult decat cunoscut.

Ca rata accidentelor din tara noastra este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeana, iarasi este un lucru cunoscut.

Din nefericire, Romania este o tara cu o rata crescuta a accidentelor, dar si o tara cu o rata ridicata a persoanelor care mor din cauza acestor accidente rutiere.

Exista si tari cu un numar ridicat de accidente rutiere, dar unde rata mortalitatii din cauza acestor accidente este mult mai redusa. Acest lucru se intampla intrucat exista un serviciu de urgenta bine dotat, dar si infrastructura care permite ambulantelor sa ajunga la timp la locul accidentelor.

Accident – ajutor medical

Nu si in Romania. In tara noastra, aproape tot liantul accident – spitalizare este ingreunat de diverse deficiente, de la cele de ordin medical pana la cele ce tin de traficul rutier cotidian. Iar acest fapt contribue la o rata urcata a mortalitatii rutiere.

Econtext va prezinta un top european al deceselor cauzate de accidentele rutiere.

Nu este prima analiza despre aceasta tematica, a accidentelor si a sistemului medical aferent, pe care Econtext o publica.

De exemplu, la inceputul acestui an, am publicat o analiza despre numarul ambulantelor din Romania si am aratat ca numarul acestora aproape ca s-a injumatatit in ultimii ani (vezi AICI cate ambulante mai sunt in tara noastra).

Top decese cauzate de accidente rutiere

Revenind, cel mai periculos stat european din perspectiva mortalitatii rutiere este Lituania.

Aici, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere este de 64,3 la suta de mii de locuitori.

Cu alte cuvinte, la fiecare suta de mii de locuitori, 64 de persoane mor in accidente rutiere. Dupa Lituania, vine un alt stat din zona baltica. De altfel, primele trei pozitii sunt ocupate de cele trei state din zona baltica.

Dupa care, bineinteles, vine Romania. Tara noastra este pe locul patru in UE dupa numarul deceselor cauzate de accidente rutiere.

Dar iata aici clasamentul integral

×