x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale asigurărilor generale în 2020

Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale asigurărilor generale în 2020

28 Iul 2021   •   08:40
Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale asigurărilor generale în 2020

Vă prezentâm topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale asigurărilor generale în 2020. Bucureşti-Ilfov are peste 40% din volumul total al subscrierilor pe zona asigurărilor generale. Covasna şi Mehedinţi au cele mai mici volume ale subscrierilor pe asigurări generale.

Piaţa asigurărilor generale, care reprezintă mai bine de 80% din volumul total al subscrierilor la nivelul în­tregii pieţe a asigură­ri­lor locale, are o concentrare sem­nifi­cativă a volumul de prime subscrise în Bucureşti-Ilfov, de peste 3,76 mld. lei, însemnând peste 40% din primele bru­te subscrise pe zona asigurărilor ge­nerale, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citate de ZF.

La finalul anului 2020 subscrierile totale pe zona asigurărilor generale erau de 9,28 mld. lei.

După Bucureşti-Ilfov, care con­du­ce detaşat la nivel naţional cu cel mai mare volum al primelor brute sub­­scrise pe zona asigurărilor gene­ra­le, Timiş şi Cluj sunt urmă­toarele ju­deţe care au volume mari ale sub­scri­erilor comparativ cu restul judeţelor.

Astfel, judeţul Timiş este al doi­lea judeţ din topul subscrierilor, cu un volum al primelor brute subscrise de 377 mil. lei, urmat de Cluj cu un nivel al subscrierilor de 351 mil. lei în anul 2020.

Analizând distribuţia geografică a volumului de prime subscrise pe zona asi­gurărilor generale, se observă cum în judeţe precum Covasna şi Mehe­dinţi, care au înregistrat cel mai mic vo­lum al primelor brute subscrise pe zo­na asigurărilor generale, respectiv 42 mil. lei, se află la o diferenţă de 9 ori mai mică faţă de judeţul Timiş şi de 90 de ori mai mică faţă de Bu­cureşti-Ilfov.

Cinci judeţe au sub 50 mil. lei sub­scri­eri ale asigurărilor generale, în timp ce, în afară de Bucureşti-Ilfov, vo­lu­­mul subscrierilor pe zona asi­gurărilor generale se află în intervalul 42 mil. lei şi 377 mil. lei.

În acelaşi timp, sunt 19 judeţe care au un volum al subscrierilor sub pra­gul de 100 mil. lei, ceea ce înseam­nă o acoperire foarte mică a asigu­ră­rilor în aproape jumătate din Româ­nia, iar dacă se ia în calcul pra­gul de 200 mil. lei, 32 de judeţe se află sub acest prag. Acest lucru înseamnă că sunt 9 judeţe din ţară în care asi­gu­rătorii vând cel mai mult şi anume Bu­cureşti-Ilfov, Timiş, Cluj, Prahova, Con­stanţa, Iaşi, Argeş, Braşov şi Dolj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asigurări