x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toxiinfectie la Dacia

Toxiinfectie la Dacia

28 Ian 2005   •   00:00

Aproximativ 300 de angajati ai uzinelor Dacia Pitesti sunt suspectati ca s-ar fi imbolnavit de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat alimente preparate de cantina unitatii.



Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) s-a sesizat in acest caz, insa va lua masuri in functie de rezultatele anchetei Directiei de Sanatate Publica si a Directiei Sanitar- Veterinare, care a fost deja declansata. "Din informatiile noastre, 296 de persoane, angajati ai unitatii, au acuzat indisponibilitati, in sensul ca nu s-au putut prezenta la munca, ei acuzand simptome specifice toxiinfectiei alimentare", a declarat secretarul de stat Eduard Matei, seful ANPC. In incinta intreprinderii sunt opt cantine, aprovizionate de la o singura bucatarie. "Mancarea se gateste centralizat, intr-o singura bucatarie. Problemele au aparut la patru cantine", a mai spus Matei, care a mai precizat ca unul dintre angajati a fost deja internat in spital. Daca se demonstreaza ca angajatii s-au imbolnavit din cauza mancarii, firma risca sa fie amendata cu un miliard de lei si sa-i fie suspendata activitatea, a mai spus Matei. "Sanctiunile pot intra si sub incidenta Codului Penal daca viata consumatorilor a fost pusa in pericol", a adaugat Matei.

×
Subiecte în articol: observator