x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic - Ai nostri, infractori in Austria

Trafic - Ai nostri, infractori in Austria

13 Mai 2005   •   00:00

Autoritatile austriece au identificat o retea de trafic de fiinte umane, compusa din romani, moldoveni si ucraineni, care a facilitat trecerea frauduloasa a granitei pentru aproximativ 5.000 de est-europeni.

Biroul de Investigatii Criminale din Viena a arestat deja 64 de persoane intr-o operatiune de anvergura, declansata inca din iunie anul trecut si care s-a concentrat in special la punctele de trecere a frontierei din Alpi. Traficantii cereau celor care doreau sa ajunga ilegal in vestul Europei in jur de 5.000 de dolari, dupa care gaseau diverse forme prin care platitorii erau transportati in acele zone.

INTIMIDARI. Destinatiile favorite erau Austria, Italia si Spania, iar imigrantii au fost de multe ori intimidati pentru a accepta conditii inumane. Unii dintre ei au fost pusi chiar sa munceasca pentru aceste grupuri criminale. Organele de cercetare penala sustin ca trecerea frontierei se facea prin ascunzatori foarte mici, cum ar fi podelele masinilor, in trailere si camioane de marfa. Politia austriaca declara ca, de foarte multe ori, viata acestor oameni a fost salvata chiar prin interventia fortelor de ordine care ii gaseau in ascunzatori. Autoritatile mai spun ca au existat cazuri in care a fost necesara interventa pompierilor si spitalizarea celor care erau ascunsi in diverse masini pentru a ajunge fraudulos in vestul Europei. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: observator