x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic alternativ pe timp de noapte pe podul de peste Mureş, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş

Trafic alternativ pe timp de noapte pe podul de peste Mureş, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş

19 Iul 2019   •   16:42
Trafic alternativ pe timp de noapte pe podul de peste Mureş, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş

Podul de peste râul Mureş, situat la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, unul dintre cele mai importante pentru infrastructura rutieră din Transilvania, va intra în reparaţii, lucrările urmând să se efectueze în următoarele două luni, între orele 20,00 şi 7,00, durată în care traficul se va desfăşura alternativ.

Construit în 1953, podul a fost reabilitat complet în 2010, însă, având în vedere disfuncţionalităţile survenite în prezent la rosturile de dilataţie, a apărut necesitatea intervenţiei în regim de urgenţă în vederea remedierii acestora, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecinţe grave.

"În ultima perioadă, pe sectorul de drum Sebeş - DN1 - Alba Iulia s-au înregistrat valori mari de trafic, în special acestea concentrându-se în zona podului de peste râul Mureş, unde traficul rutier era agasat, desfăşurându-se cu dificultate din cauza stării necorespunzătoare a părţii carosabile aferente acestuia. Având în vedere disfuncţionalităţile survenite la rosturile de dilataţie de la pod, a apărut necesitatea intervenţiei în regim de urgenţă în vederea remedierii acestora, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecinţe grave, dar şi pentru asigurarea unei fluenţe optime a circulaţiei rutiere", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, administratorul drumului public a încheiat un contract de prestări servicii cu un executant de lucrări, iar acesta a înaintat IPJ o solicitare pentru instituirea restricţiilor de circulaţie în vederea realizării lucrărilor de reparaţii/înlocuire a rosturilor de dilataţie. Serviciul Rutier din cadrul IPJ Alba, în urma analizării documentaţiei, a emis aviz favorabil pentru executarea de lucrări în ampriza drumului public, stabilind condiţiile în care acestea pot fi realizate. Astfel, activităţile ocazionate de aceste intervenţii vor fi realizate, de luni până vineri, doar in intervalul orar 20,00 - 7,00, în zilele de sâmbătă vor fi executate lucrări doar în intervalul orar 18,00 - 10,00, iar duminica, în intervalul orar 19,00 - 7,00.

Perioada de execuţie este de două luni. Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul va fi dirijat alternativ, prin utilizarea instalaţiilor de semaforizare care vor fi amplasate la cele două capete ale podului, a transmis IPJ Alba.

Totodată, în contextul creşterii numărului de accidente de circulaţie în intersecţia centurii de ocolire a municipiului Alba Iulia cu DJ 107, dar şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră adecvat, în colaborare cu administratorului drumului public, s-a analizat oportunitatea reamenajării acesteia, sens în care s-a identificat ca soluţie optimă realizarea unui sens giratoriu.

Astfel, Serviciul Rutier a avizat planul de semnalizare privind amenajarea unui sens giratoriu, "care să 'calmeze' circulaţia rutieră, să asigure o fluenţă adaptată condiţiilor de trafic şi, totodată, să contribuie la creşterea gradului de siguranţă rutieră".

Începând de vineri, sensul giratoriu a fost amenajat în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare, traficul rutier urmând a se desfăşura în aceste condiţii. Conducătorii auto au fost atenţionaţi să circule cu prudenţă şi să respecte semnalizarea rutieră temporară impusă pe sectoarele de drum unde sunt lucrări.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trafic podul de peste mures alba iulia