x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic blocat între Braşov şi Valea Prahovei. Şoferii, obligaţi să circule pe DN1A

Trafic blocat între Braşov şi Valea Prahovei. Şoferii, obligaţi să circule pe DN1A

02 Ian 2012   •   05:59
Trafic blocat între Braşov şi Valea Prahovei. Şoferii, obligaţi să circule pe DN1A

UPDATE 12:44 - Centrul Infotrafic informeaza ca in judetul Brasov, incepand cu ora 12:20 s-a luat masura devierii traficului rutier de pe DN 1, dinspre Brasov catre Valea Prahovei, pe DN 1A Sacele - Cheia - Ploiesti , in vederea evitarii ambuteiajelor pe raza statiunilor montane.

De asemenea, a fost restrictionata si circulatia pe DN 73A, dinspre Rasnov catre Predeal, iar conducatorii auto care vin din zona Bran - Moeciu sunt indrumati, fie catre municipiul Brasov (de unde continua drumul spre Bucuresti prin Cheia), fie catre Pitesti, pe DN73 (de unde pot merge spre Bucuresti pe autostrada A1). Pe DN1, intre Busteni si Azuga, se circula ingreunat, in coloana, in ambele sensuri de mers.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 11:00, traficul rutier pe autostrazi si drumurile nationale se va aglomera, circulandu-se in coloana.

INFOTRAFIC preconizeaza ca aglomeratia in trafic se va produce in primul rand pe drumurile care duc catre Bucuresti. Astfel, pe DN1, pe Valea Prahovei, vor incepe sa se formeze coloane de masini dupa ora 11:00, in ambele sensuri de mers.

Automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti si invers au la dispozitie ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti, iar din zona Bran – Moeciu se poate merge spre Bucuresti pe DN73 Brasov – Pitesti, autostrada A1 Pitesti - Bucuresti (avand in vedere faptul ca accesul in DN1 din DN73A Rasnov – Predeal se va face foarte greu dupa-amiaza).

Pe parcursul zilei, este posibil ca pe DN1E sa fie restrictionat traficul rutier dinspre Brasov (poate si dinspre Rasnov) catre Poiana Brasov, din cauza numarului mare de masini de pe raza statiunii. Politistii vor permite accesul catre Poiana Brasov in masura in care numarul de masini din statiune va scadea.

Spre seara, probleme vor aparea si pe autostrada A1, pe sensul de mers Pitesti – Bucuresti. Se recomanda pastrarea unei distante corespunzatoare in mers.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vizibilitatea este sub 50 de metri pe DN66(E79) Targu Jiu – Rovinari – Tantareni, in judetul Gorj, drum pe care fenomenul este frecvent. De asemenea, a inceput sa se lase ceata si in judetele Braila si Galati.

Pe langa adaptarea vitezei in functie de vizibilitate, INFOTRAFIC le recomanda conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire.

×