x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAFIC BLOCAT pe DN1 Oradea - Huedin: Două TIR-uri s-au ciocnit, unul dintre şoferi a murit

TRAFIC BLOCAT pe DN1 Oradea - Huedin: Două TIR-uri s-au ciocnit, unul dintre şoferi a murit

09 Feb 2014   •   09:21
TRAFIC BLOCAT pe DN1 Oradea - Huedin: Două TIR-uri s-au ciocnit, unul dintre şoferi a murit
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în judeţul Bihor, traficul rutier este întrerupt pe DN1 Oradea - Huedin, în zona Tinăud, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri. În urma coliziunii, unul dintre şoferi a decedat, iar celălalt a fost grav rănit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, accidentul a avut loc la ora 8.45, în apropierea oraşului Aleşd.

"Unul dintre conducătorii auto a decedat, iar din celălalt TIR, conducătorul auto şi un pasager au fost răniţi şi transportaţi la spital", a declarat Alina Dinu, potrivit Agerpres.

Conform ISU Crişana, unul dintre TIR-uri transporta o încărcătură de granule de plastic, fără pericol de explozie. Primele temeri ale autorităţilor au fost că substanţa granuloasă ar fi fost azot, dar echipajele sosite la faţa locului, ce au dispus măsurile de siguranţă într-un perimetru în care nici poliţia nu a avut iniţial acces, s-a constatat că nu prezintă pericol.

Traficul a fost blocat şi deviat pe ruta Aleşd-Aştileu-Măgeşti-Vadu Crişului-Topa. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale poliţiei, ale ISU şi ambulanţei.

Autorităţile aşteaptă să ajungă la faţa locului o macara puternică de la un întreprinzător privat, pentru a-i ajuta să mute autotrenurile din locul accidentului şi să deblocheze astfel DN1. Şeful IPJ Bihor, Liviu Popa a declarat că a solicitat în repetate rânduri un asemenea utilaj performant pentru intervenţii de genul acesta, dar fără niciun rezultat.

"Suntem la cheremul şi amabilitatea unei firme private. Sigur că autotrenurile s-au răsucit, blochează drumul, dar ce putem face. Sperăm că şi de data aceasta să primim sprijinul firmei respective", a spus Liviu Popa.

×