x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițiștii de frontieră se așteaptă la creșteri de trafic la graniță

Polițiștii de frontieră se așteaptă la creșteri de trafic la graniță

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   18:30
Polițiștii de frontieră se așteaptă la creșteri de trafic la graniță

Polițiștii de frontieră se așteaptă în următoarele zile, în minivacanța de Sfânta Maria, la creșteri de trafic la granița cu Ungaria și Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, minivacanța de Sfânta Maria este un prilej pentru mulți români de a călători în afara granițelor ţării.

„Având la bază experienţa săptămânilor trecute, când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel național, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria”, arată polițiștii.

Conform acestora, la nivelul tuturor structurilor teritoriale au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere și, de asemenea, a personalului planificat pentru controlul documentelor.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară în această perioadă activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

„Conform estimărilor, cele mai mari valori de trafic se vor înregistra în punctele Nădlac II și Borş de la granița cu Ungaria, respectiv Giurgiu şi Vama Veche de la granița cu Bulgaria. Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud. La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier”, arată Poliția de frontieră.

Iată recomandările polițiștilor pentru scurtarea timpului de control şi fluidizarea traficului:

-verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei;
-deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor; reamintim că pentru călătoriile efectuate de pe aeroporturi în spațiul Schengen, minorilor le sunt necesare aceleași documente ca și în punctele de frontieră terestre; informaţii suplimentare privind documentele necesare minorilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituției noastre – www.politiadefrontiera.ro.
-conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare și dovada inspecției tehnice periodice;
-pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal), să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România;
-documentarea, în prealabil, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere în statele în care se intenționează efectuarea călătoriei; aceste informații se regăsesc pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe;
-având în vedere creşterea considerabilă a traficului în perioada estivală, inclusiv pe aeroporturile internaţionale, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor
-și, nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

(sursa: Mediafax)

 

×