x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficanţi luaţi ca din oală

Traficanţi luaţi ca din oală

de Mircea Opris    |    19 Sep 2009   •   00:00
Traficanţi luaţi ca din oală

Patru persoane suspectate de trafic de migranţi au fost reţinute, joi, de poliţiştii de frontieră din Timiş. Patru bărbaţi sunt acuzaţi că au ajutat, în ultimele luni, mai multe persoane să treacă ilegal graniţa, cu destinaţia finală către Europa de Vest.



În urma cercetărilor a rezultat că gruparea era specializată în racolarea de cetăţeni sârbi, cu scopul de a-i ajuta să ajungă ilegal în Italia, folosindu-se de acte de identitate bulgăreşti false. În ciuda probelor, magistraţii au hotărât că cei patru traficanţi de carne vie vor fi cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii de frontieră au început cercetările în luna iulie, când la Vama Cenad a fost prins un sârb care a prezentat o carte de identitate bulgărească.

RACOLAREA
Ulterior au fost identificaţi cei patru bărbaţi din judeţul Caraş Severin, care l-au ajutat pe sârb să facă rost de buletinul bulgăresc fals. Cetăţenii sârbi erau racolaţi prin intermediul unui conaţional, li se facilita obţinerea de viză pentru intrarea în România, unde ulterior erau cazaţi de cei patru români în oraşul Reşiţa. După ce primeau cărţile false de identitate, cetăţeni bulgari aveau rolul de a-i scoate din România şi de a le asigura transportul până în Italia. Migranţii plăteau pentru început 1.000 de euro, restul de 500 de euro urmând să îi achite când ajungeau în Italia. La acţiunea de joi, lucrători specializaţi din cadrul IJPF Timiş şi IGPFR, cu sprijinul SIPI Caraş Severin, SCCO Caraş Severin, IJPF Caraş Severin, au desfăşurat simultan opt percheziţii domiciliare, în mai multe localităţi, la domiciliile şi reşedinţele membrilor grupării. În urma percheziţiilor, s-au ridicat mai multe obiecte, documente şi calculatoare. Au mai  fost ridicate şi reţinute patru arme cu aer comprimat, urmând a se verifica provenienţa şi legalitatea deţinerii acestora. Faţă de două dintre persoanele aduse la sediul DIICOT, în baza mandatelor de aducere emise pe numele celor în cauză, procurorul a emis ordonanţă de reţinere. Patru dintre membrii grupării prezentaţi Tribunalului Timiş vor fi cercetaţi în stare de libertate.

×
Subiecte în articol: observator