x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul feroviar, afectat din nou de CANICULĂ. Trenurile vor circula cu viteză redusă

Traficul feroviar, afectat din nou de CANICULĂ. Trenurile vor circula cu viteză redusă

20 Iul 2015   •   13:41
Traficul feroviar, afectat din nou de CANICULĂ. Trenurile vor circula cu viteză redusă
Sursa foto: Intact Images

Circulaţia trenurilor de călători şi marfă a fost restricţionată luni ca urmare a instituirii codului portocaliu de caniculă între staţiile Craiova şi Gura Văii, a declarat pentru AGERPRES directorul Regionalei CFR Craiova, Gheorghe Ingineru Popa.

Potrivit acestuia, măsura s-a impus ca urmare a faptului că s-au înregistrat temperaturi ridicate care, la nivelul şinei, în sectoarele feroviare din Mehedinţi şi Dolj, depăşesc 50 - 55 grade Celsius, situaţie care poate pune în pericol siguranţa circulaţiei feroviare.

"Viteza de circulaţie a garniturilor de tren, între orele 12,50 şi 19,20, va fi redusă pe sectorul precizat cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de deplasare. În astfel de împrejurări, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină", a precizat Popa.

Şeful regionalei CFR Craiova a mai arătat că din cauza reducerii vitezei de circulaţie a trenurilor se vor înregistra întârzieri între între 15 şi 30 de minute la destinaţie, deşi conducătorii de locomotive se străduiesc să le recupereze pe tronsoanele unde temperaturile nu sunt foarte ridicate.  

×