x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: "Aş desfiinţa TVR şi aş reînfiinţa-o pe baze noi"

Traian Băsescu: "Aş desfiinţa TVR şi aş reînfiinţa-o pe baze noi"

13 Iun 2012   •   16:03
Traian Băsescu: "Aş desfiinţa TVR şi aş reînfiinţa-o pe baze noi"

Presedintele Romaniei a declarat, intr-o conferinta de presa, ca TVR trebuie desfiintata si, apoi, reinfiintata. Institutia trebuie depolitizata si condusa de un manager, nu de oameni politici sau de cei numiti de acestia in Consiliul de Administratie.

Traian Basescu sustine ca trebuie redus drastic numarul de canale, facuta o restructurare semnificativa, iar institutia sa functioneze pe baze comerciale, concurentiale, cu amendamentul transmiterii programelor obligatorii impuse de lege.

El a afirmat ca acest post de televiziune a ajuns "o afacere" si a dat exemplul unei "televiziuni care functioneaza" in doua camere si este mai dianamica decat postul public. "E evident ca acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariati care cumpara atata productie de pe piata, nu stiu ce face cu atatia salariati", a aratat seful statului.

Traian Basescu a sustinut ca o competitie precum Campionatul European de Fotbal (chiar daca nu ne-am calificat) sau Olimpiada (unde activeaza fenomenul Usian Bolt la 100 m) trebuie transmisa de integral de postul public, neuitand sa accentueze apasat pe afacerile de familie din TVR.

Ultimul presedinte-director general al SRTV, Alexandru Lazescu, demis recent de Parlament, a fost numit direct de catre Traian Basescu.

×