x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: Preşedintele a făcut cea mai mare prostie dând data ieșirii din criză

Traian Băsescu: Preşedintele a făcut cea mai mare prostie dând data ieșirii din criză

23 Apr 2020   •   14:54
Traian Băsescu: Preşedintele a făcut cea mai mare prostie dând data ieșirii din criză

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-un dialog cu jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu, că nici România, nici Europa nu vor ieşi din criză la sfârşitul lunii mai şi avertizează că trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău din punct de vedere al relaţiei noastre cu natura.

Europarlamentarul Traian Băsescu spune, în interviul acordat CristoiuTV, că actuala criză de sănătate arată fragilitatea noastră în faţa noului coronavirus, arătând că natura s-a schimbat, iar această pandemie este rezultatul otrăvirii mediului de către oameni.

Fostul preşedinte afirmă că în viitor, tot ceea ce vom construi se va ridica pe trauma pandemiei de coronavirus care va fi accentuată de “ticăloşia” autorităţilor de a fi lăsat oamenii să moară în casă. Fostul preşedinte a explicat că s-au făcut testări puţine de dragul de a spune că la noi au fost mai puţine victime.

Traian Băsescu arată că, din cauza numărului mic de testări, asimptomaticii vor rămâne nedepistaţi, iar aceştia vor declanşa, fără voia lor, un al doilea val al epidemiei. În opinia sa, un număr mare de testări ar fi dat posibilitatea tratării asimptomaticilor, prevenindu-se astfel transmiterea bolii în societate.

Fostul şef al statului se opune categoric măsurilor de relaxare până când nu sunt depistaţi toţi asimptomaticii şi susţine că preşedintele Iohannis a greşit când a anunţat miercuri aceste măsuri. Traian Băsescu spune că autorităţile nu dau semne că ar vrea să repare această greşeală, dar le sugerează că ar putea să o facă lansând un program major de testare a populaţiei, prin care s-ar putea depista numărul real de focare de coronavirus.

Odată cu depistarea acestor focare, mai spune europarlamentarul PMP, deciziile de repornire a economiei vor fi adaptate la realitate, printr-o deschidere graduală, în funcţie de riscul prezentat de fiecare întreprindere în parte.

Mediafax

×
Subiecte în articol: traian basescu