x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transformați în pietoni pe Calea Ferată

Transformați în pietoni pe Calea Ferată

de Diana Scarlat    |    18 Ian 2016   •   09:19
Transformați în pietoni pe Calea Ferată

CFR roagă românii să plece la drum doar dacă este necesar, după ce ieri au fost anulate 39 de trenuri de călători. Cele mai mari probleme au fost pe ruta Bucureşti - Constanţa, pe care s-au anulat 12 trenuri. În Capitală, mai mulţi călători au mers pe jos, de-a lungul căii ferate, până la Gara de Nord.

Toate trenurile care ar fi trebuit să intre ieri în Gara de Nord din Capitală au fost blocate, timp de trei ore, iar călătorii au preferat să devină pietoni, în loc să aştepte în frig. „A fost un deranjament tehnic la intrarea în Bucureşti Nord. În zona Podului Basarab au căzut bucăţi mari de zăpadă şi gheaţă, iar trenurile nu au mai putut circula. Trenurile sunt manevrate electronic, este un complex întreg de instalaţii, iar sistemul s-a blocat, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică. S-a intervenit permanent, iar problema s-a remediat la ora 15.00. Nu ştim ce le-au spus călătorilor cei din personalul trenurilor, ei fiind angajaţi ai CFR Călători, nu ai CFR Infrastructură”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Oana Bazavan, purtător de cuvânt CFR SA. Compania a intervenit ieri cu pluguri pentru deszăpezire, pe mai multe rute, în partea de sud-est a ţării. De asemenea, s-a luat măsura reducerii numărului de trenuri care circulă în aceaastă zonă, din cauza viscolului.

Atenție la trenurile care nu mai circulă!

Ieri au fost anulate trenuri de călători pe rutele Bucureşti Nord - Constanţa, Bucureşti Obor - Constanţa, Constanţa - Mangalia, Constanţa - Ţăndărei, Ţăndărei - Feteşti, Tulcea - Medgidia şi Bucureşti Nord - Târgovişte. „Pasagerii sunt rugaţi să plece la drum doar dacă este necesar şi, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulaţie al trenului cu care intenţionează să călătorească. Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor”, atrage atenţia CFR SA.
 

×