x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transnistria - Tensiuni la granita cu Moldova

Transnistria - Tensiuni la granita cu Moldova

02 Feb 2005   •   00:00

Guvernul de la Chisinau a anuntat aseara oficial ca "Tiraspolul pregateste o destabilizare armata de proportii in regiunea transnistreana".


VITALIE CALUGAREANU - Chisinau

In Transnistria a inceput deja mobilizarea rezervistilor. Mai mult, in zona de securitate au fost concentrate unitati armate si tehnica de lupta.

MOTIVATII ELECTORALE. Guvernul de la Chisinau mentioneaza ca actiunile aproape disperate ale regimului separatist ale lui Igor Smirnov au legatura cu campania electorala din Republica Moldova si cu schimbarea puterii in Ucraina. "Transformarile radicale din Ucraina, cooperarea deschisa a statelor noastre in ceea ce priveste instituirea unui control recunoscut pe plan international pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene provoaca panica in randul Administratiei transnistrene, care incearca sa-si mentina dominatia asupra populatiei din regiune", sustine Executivul moldovean.

AVERTISMENT. Chisinaul atrage atentia comunitatii internationale asupra evolutiei periculoase a situatiei din regiunea transnistreana si considera necesara mobilizarea eforturilor diplomatice pentru contracararea actiunilor imprevizibile si agresive ale Administratiei de la Tiraspol si ale structurilor de forta subordonate acestui regim criminal.

×
Subiecte în articol: observator