x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Normele metodologice privind transportul studenților, în ședința de Guvern de joi

Normele metodologice privind transportul studenților, în ședința de Guvern de joi

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   14:15
Normele metodologice privind transportul studenților, în ședința de Guvern de joi
Sursa foto: Gov.ro

Ministerul Educației a anunțat luni că va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi.

Potrivit unui comunicat al ministerului, luni, în ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, document aflat în consultare publică.

Ministerul Educației anunță că va propune includerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie.

„Precizăm că Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților nu putea fi adoptată înainte de momentul intrării în vigoare a Legii învățământului superior nr. 199/2023. De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 260, alin. 2 și art. 265 din Legea învățământului superior nr. 199/2023, până la elaborarea actelor normative subsecvente emise în executarea legii, se aplică prevederile actelor normative în vigoare, în măsura în care nu contravin acesteia”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Conform acestora, procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări, iar singurele modificări aduse prin Legea învățământului superior nr. 199/2023 vizează creșterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului și vârsta beneficiarilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei transport studenţi