x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportul monumentului "Aripi", amânat din motive tehnice; prima piesă ajunge în Capitală marţi dimineaţă

Transportul monumentului "Aripi", amânat din motive tehnice; prima piesă ajunge în Capitală marţi dimineaţă

21 Dec 2015   •   18:55
Transportul monumentului "Aripi", amânat din motive tehnice; prima piesă ajunge în Capitală marţi dimineaţă

Transportul monumentului "Aripi", dedicat Luptei Anticomuniste, pentru a fi instalat în Piaţa Presei Libere a fost amânat pentru noaptea de luni spre marţi, când va fi adusă de la Ploieşti prima dintre cele trei piese cu un transport agabaritic.

Monumentul trebuia să fie adus în Capitală weekendul trecut, dar nu a fost posibil din motive tehnice, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei într-un comunicat transmis.

Lucrarea va fi amplasată până la sfârşitul anului în Piaţa Presei Libere, pe locul fostei statui a lui Lenin, urmând să fie inaugurată în primăvara anului viitor. Are o greutate de 102 tone şi o înălţime de aproximativ 24 de metri, iar soclul acoperit de granit pe care va fi amplasată are o înălţime de 6 metri.

Operaţiunile de transport se vor face în trei etape, începând de luni, cu întreruperea temporară şi locală a circulaţiei rutiere, cu trei transporturi agabaritice pentru care au fost eliberate autorizaţii speciale. Ultima piesă ar urma să ajungă la Bucureşti pe 29 decembrie.

Astfel, transportul se va face pe DN72 - centura Ploieşti Vest, DN 1 - Bărcăneşti, Potigrafu, Otopeni, Bucureşti - Piaţa Presei Libere - în noaptea de luni spre marţi, între orele 20,00 - 6,00, pe DN72 - centura Ploieşti Vest, Autostrada A3, Centura Bucureşti - Otopeni - DN 1 - Bucureşti Piaţa Presei Libere - în noaptea de marţi spre miercuri, în intervalul orar 20,00 - 6,00, şi pe DN72 - centura Ploieşti Vest, Autostrada A3, Centura Bucureşti - Otopeni - DN 1 - Bucureşti Piaţa Presei Libere - în noaptea de 28 spre 29 decembrie, între orele 19,00 şi 6,00.

Municipalitatea atrage atenţia că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă şi cere participanţilor la trafic să respecte indicaţiile reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, astfel încât să nu se producă blocaje în trafic şi, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul.

Detalii privind desfăşurarea transporturilor (perioade şi sectoare restricţionate) se pot obţine de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, la numerele de telefon: 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34.

Monumentul "Aripi" este o compoziţie reprezentând trei aripi stilizate cu o structură din oţel inoxidabil. Conceptul artistic a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei în urma unui concurs de soluţii organizat în anul 2004.

×