x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei pacienți cu Covid, transferați vineri de la UPU Arad în Szeged

Trei pacienți cu Covid, transferați vineri de la UPU Arad în Szeged

15 Oct 2021   •   19:23
Trei pacienți cu Covid, transferați vineri de la UPU Arad în Szeged
Sursa foto: Hepta

Trei pacienți de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad au fost transferați vineri la Spitalul din Szeged în urma protocolului încheiat între România și Ungaria.

„Trei pacienți din Unitatea Primire Urgențe, diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, au plecat spre Spitalul din Szeged în urma unui protocol încheiat între România și Ungaria”, au anunțat pe Facebook reprezentanții spitalului din Arad.

Conforrm acestora, pacienții au 30, 61 și 68 de ani.

„Prima pacientă care a urcat în ambulanța SMURD este Roxana, o tânără încrezătoare că se va întoarce sănătoasă acasă”, au mai scris reprezentanții spitalului.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, sunt transportați vineri în Ungaria. Este vorba despre 5 pacienți intubați care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

(sursa: Mediafax)

×