x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei persoane au decedat în urma inundaţiilor, sunt aşteptate noi viituri

Trei persoane au decedat în urma inundaţiilor, sunt aşteptate noi viituri

23 Iun 2010   •   00:00

Trei persoane, dintre care două în judeţul Cluj şi una în judeţul Alba, au decedat în urma inundaţiilor, iar autorităţile estimează că, vineri şi sâmbătă, va fi lansată o nouă atenţionare meteo pentru nordul ţării, precum şi o nouă viitură pe Dunăre începând cu 28 iunie.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat azi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii de la Palatul Victoria, decesul celor trei persoane şi a precizat că peste 108 localităţi din 28 de judeţe au fost afectate de ploi. Până miercuri, la ora 14.30, fuseseră inundate în jur de 100 de locuinţe, peste 500 de gospodării şi anexe, peste 600 de subsoluri, fiind afectate totodată circa 100 de poduri şi podeţe.

Premierul Emil Boc a arătat că deşi codul galben meteorologic încetează miercuri la ora 21.00, vineri şi sâmbătă în nordul ţării ar putea apărea din nou precipitaţii importante, iar până pe 25 iunie codul galben hidrologic va rămâne valabil în judeţele atenţionate, în timp ce pe râurile Prut şi Crasna va fi păstrat codul portocaliu.

De asemenea, pericolul de viitură este menţinut pe Dunăre în Galaţi şi Tulcea, iar din 28 iunie un nou pericol de viitură este posibil la intrarea Dunării în ţară.

×
Subiecte în articol: observator