x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vântul puternic afectează circulația feroviară. Trenurile circulă pe un singur fir între Pasărea - Brănești și Fundulea - Brănești

Vântul puternic afectează circulația feroviară. Trenurile circulă pe un singur fir între Pasărea - Brănești și Fundulea - Brănești

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   15:45
Vântul puternic afectează circulația feroviară. Trenurile circulă pe un singur fir între Pasărea - Brănești și Fundulea - Brănești

Traficul feroviar este restricționat marți după-amiaza pe un singur fir de circulație pe intervalele Pasărea - Brănești și Fundulea - Brănești, din cauza copacilor smulși de rafalele puternice de vânt și căzuți pe calea ferată.

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA, traficul feroviar este restricționat pe un singur fir de circulație pe intervalele Pasărea - Brănești și Fundulea - Brănești, din cauza copacilor smulși de rafalele puternice de vânt și căzuți pe calea ferată.

Trenurile circulă la această oră doar pe firul II între stațiile Pasărea și Brănești, respectiv pe firul I între Fundulea și Brănești, după ce copaci rupți de vânt au blocat gabaritul căii ferate pe celelalte fire.

Personalul feroviar al SRCF București acționeză cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea arborilor, intervenții necesare pentru reluarea circulației în condiții normale de trafic.

Vântul va avea intensificări susținute până marți la ora 18.00 în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h. Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tren vant circulația feroviară